Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Orange va investi 600 de milioane de euro in piata din Romania

Orange va investi 600 de milioane de euro in piata din Romania


CEO-ul Orange Romania, Jean-Francois Fallacher, are planuri mari pentru piata locala si afirma ca va investi pana la 600 de milioane de euro pana in 2015, sesizand potentialul de dezvoltare al industriei de comunicatii din Romania.

Unul dintre cele mai importante proiecte de investitii ale celui mai mare operator de comunicatii de pe piata locala va fi extinderea retelei 3G in mediul rural, a declarat Jean-Francois Fallacher, citat de Ziarul Financiar.

Potrivit directorului executiv, investitiile Orange pana in 2015 se vor ridica la 600 milioane de euro pentru a tine pasul cu cerea in crestere, compania fiind in faza de lansare a unui proiect de extindere a serviciilor 3G in zonele rurale ale Romaniei, unde in prezent nu exista semnal.

De asemenea, Orange va investi in punctele de vanzare Orange, deoarece este important ca magazinele sa asigure o atmosfera placuta clientilor, acest tip de detalii facand diferenta pe o piata competitiva precum Romania, considera noul director.

In ceea ce priveste piata din Romania, Jean-Francois Fallacher considera ca Romania este o tara unde exista multe oportunitati de dezvoltare, chiar si pentru companiile de telecomunicatii.

In plus, chiar daca piata este dificila, Jean-Francois Fallacher crede in potentialul de dezvoltare al acestei tari si considera ca exista loc de crestere pe piata, numeroase servicii suplimentare aduse de noile tehnologii putand fi implementate de Orange pe piata locala.

Orange se afla in relatii bune cu autoritatile de reglementare a acestei piete, de la care asteapta un cadru corect si predictibil, a adaugat CEO-ul Orange. De la venirea sa in Romania acesta s-a intalnit cu reprezentanti si autoritati din institutiile locale dar si cu premierul Boc, iar in prezent asteapta un raspuns de la guvern si ANCOM referitor la prelungirea licentei GSM a companiei.

In ceea ce priveste posibilitatea de a lansa servicii de internet fix utilizand reteaua Romtelecom, directorul Orange a afirmat ca in prezent nu exista nici un plan referitor la astfel de servicii, insa compania sa e dechisa la achizitionarea de servicii de infrastructura de la Romtelecom.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1289 ori