Instrumentul bazat pe inteligență artificială care aprinde internetul. "E din altă lume/ Va lăsa milioane de oameni fără slujbe" VIDEO

Vineri, 16 Februarie 2024, ora 13:56
0 citiri
Instrumentul bazat pe inteligență artificială care aprinde internetul. "E din altă lume/ Va lăsa milioane de oameni fără slujbe" VIDEO
Mamuți într-un video generat cu instrumentul Sora FOTO OpenAI

Start-up-ul OpenAI a anunțat lansarea unei aplicații care poate genera videoclipuri printr-o simplă comandă sub formă de text.

Noul instrument anunțat în seara zilei de joi, 15 februarie, a fost botezat Sora, după cuvântul japonez „cer”, și poate produce imagini realiste de până la un minut, care respectă instrucțiunile utilizatorului atât cu privire la subiect, cât și la stil.

Potrivit unei postări pe blogul companiei, modelul este, de asemenea, capabil să creeze un videoclip bazat pe o imagine statică sau să extindă filmările existente cu material nou.

„Învățăm inteligența artificială să înțeleagă și să simuleze lumea fizică în mișcare, cu scopul de a antrena modele care îi ajută pe oameni să rezolve probleme care necesită interacțiune în lumea reală”, se arată pe blog.

Introducing Sora, our text-to-video model.

Sora can create videos of up to 60 seconds featuring highly detailed scenes, complex camera motion, and multiple characters with vibrant emotions. https://t.co/7j2JN27M3W

Prompt: “Beautiful, snowy… pic.twitter.com/ruTEWn87vf— OpenAI (@OpenAI) February 15, 2024

Un videoclip inclus printre câteva exemple inițiale prezentate de companie a pornit de la următoarea solicitare: „Un trailer de film care prezintă aventurile unui bărbat de 30 de ani în spațiu, purtând o cască de motocicletă tricotată din lână roșie, cer albastru, deșert de sare, stil cinematografic, filmare pe film de 35 mm, culori vii”.

2) pic.twitter.com/cenkjTWq3k— Borriss (@_Borriss_) February 15, 2024

Compania a anunțat că a deschis accesul la Sora, experimental, pentru câțiva cercetători și creatori de videoclipuri. Experții vor testa produsul pentru susceptibilitatea de a ignora termenii și condițiile OpenAI, care interzic „violența extremă, conținutul sexual, imaginile pline de ură, asemănarea celebrităților sau IP-ul altora”, conform postării companiei pe blog.

Compania permite doar acces limitat cercetătorilor, artiștilor vizuali și realizatorilor de film, deși CEO-ul Sam Altman a răspuns solicitărilor utilizatorilor pe Twitter după anunțul cu videoclipuri despre care a spus că au fost făcute de Sora. Videoclipurile poartă un filigran pentru a arăta că au fost realizate de AI.

https://t.co/rmk9zI0oqO pic.twitter.com/WanFKOzdIw— Sam Altman (@sama) February 15, 2024

Compania OpenAI a lansat generatorul de imagini statice Dall-E în 2021 și chatbot-ul generativ AI ChatGPT în noiembrie 2022, care a acumulat rapid 100 de milioane de utilizatori.

Alte start-up-uri bazate pe inteligență artificială au debutat instrumente de generare video, dar acele aplicații au reușit să producă doar câteva secunde de filmări care de multe ori nu au nicio legătură cu solicitările utilizatorilor.

Calitatea hiperrealistă a videoclipurilor create de Sora a provocat reacții de uluială pe rețelele de socializare, utilizatorii numind rezultatele „din altă lume” și aplicația drept una de natură să „schimbe jocul”.

„Au trecut două ore și creierul meu încă nu poate procesa aceste videoclipuri OpenAI Sora generate”, a spus utilizatorul X Allen T.

Demonstrația a generat, de asemenea, îngrijorări cu privire la potențiale riscuri, în special într-un an de alegeri atent urmărite în întreaga lume, inclusiv scrutinul prezidențial din SUA, în noiembrie.

„Sunt absolut îngrozit de faptul că acest gen de lucruri vor influența alegerile îndelung contestate”, a spus Oren Etzioni, profesor la Universitatea din Washington, specializat în inteligență artificială, pentru New York Times. El este, de asemenea, fondatorul True Media, o organizație nonprofit care lucrează pentru a identifica dezinformarea online în campaniile politice.

Televiziunea americană NBC a prezentat o analiză în care a dezbătut riscul ca milioane de oameni să-și piardă locurile de muncă în viitorul apropiat. Cei mai afectați ar putea fi creatorii de conținut de la Hollywood, unde deja au existat proteste legate de intervenția inteligenței artificiale în crearea de conținut.

...citeste mai departe despre "Instrumentul bazat pe inteligență artificială care aprinde internetul. "E din altă lume/ Va lăsa milioane de oameni fără slujbe" VIDEO" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Adobe a introdus un nou set de instrumente bazate pe inteligență artificială
Adobe a introdus un nou set de instrumente bazate pe inteligență artificială
Adobe a introdus un nou set de instrumente bazate pe inteligență artificială în software-ul său de editare video, Premiere Pro, marcând un pas important în simplificarea și eficientizarea...
#open AI, #sora, #video din text, #inteligenta artificiala , #Stiri Internet