Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vienna Insurance Group a raportat o crestere cu 34% a profitului

Vienna Insurance Group a raportat o crestere cu 34% a profitului
Profitul Vienna Insurance Group, cel mai mare asigurator austriac, s-a majorat cu 33,9% in perioada anterioara taxelor. Potrivit comunicatului companiei, profitul aferent primei jumatati a anului a fost de 288,34 milioane euro. Grupul a raportat prime brute subscrise in valoare de 1,65 miliarde euro, pentru sectorul asigurarilor de viata, in crestere cu 21,4% fata de prima jumatate a anului trecut.


Primele brute subscrise in sectorul asigurarilor de locuinte si impotriva accidentelor s-au ridicat la 2,4 miliarde euro, in prima jumatate a anului. Companiile detinute de VIG in Europa Centrala si de Est au avut o contributie de de 59,1% in totalul primelor brute subscrise in acest segment.Primele brute subscrise in sectorul asigurarilor de sanatate s-au ridicat la 158,19 milioane euro, in crestere cu 2,1% fata de primele sase luni ale anului trecut. Valoarea totala a primelor brute subscrise a fost de 4,2 miliarde euro, in perioada analizata.In prima jumatate a anului, primele brute subscrise in Europa Centrala si de Est au fost de 1,98 miliarde euro, depasind cu 40,7% valoarea raportata in aceeasi perioada din 2007.In celelalte regiuni unde grupul are afaceri (Austria, Germania si Liechtenstein), VIG a inregistrat prime brute subscrise in valoare de 2,23 miliarde euro, in crestere cu 7,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut.In Austria, valoarea primelor subscrise in primele sase luni a fost de 2,12 miliarde euro, in crestere cu 8,3%. Primele brute subscrise in Bulgaria, Croatia, Serbia, Turcia, Ucraina si Ungaria s-au ridicat la 239,16 milioane euro, in prima jumatate a lui 2008.Grupul VIG este reprezentat in Romania prin Omniasig, Omniasig Asigurari de Viata, Unita, Agras si Asirom.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1419 ori