TBIH estimeaza ca va incasa circa 12 milioane euro pentru 90% din Omniasig Pensii

Vineri, 26 Septembrie 2008, ora 09:26
1488 citiri
TBIH estimeaza ca va incasa circa 12 milioane euro pentru 90% din Omniasig Pensii

TBIH Financial Services Group NV estimeaza ca va incasa circa 12 miliaone euro pentru pachetul de 90% de actiuni pe care il detine la adminsitratorul de pe pilonul II Omniasig Pensii, in urma vanzarii acestuia catre grupul BCR, a anuntat, joi, Kardan NV, actionarul principal al TBIH. Valoarea tranzactiei a fost calculata la un pret de 208 euro pe participant. La pretul anuntat de Kardan, valoarea intregii companii se ridica la circa 13-13,5 milioane euro.


La jumatatea acestui an, Omniasig Pensii - al zecelea jucator de pe piata pensiilor private obligatorii - avea  63.776 de participanti, pentru ca in iulie sa ajunga la 66.700 de participanti, care corespunde unei cote de piata de 1,53%, potrivit datelor Casei Nationala de Pensii (CNPAS) .


TBIH va inregistra in bilantul sau un castig de capital de circa 11 milioane euro din aceasta tranzactie. Actionarul sau pricipal, Kardan NV, care detine 32% din capitalul TBIH, va incasa in jur de 3,5 milioane euro din aceasta afacere, se precizeaza in comunicatul Kardan.


Tranzactia dintre grupul BCR - in calitate de cumparator - si TBIH si Vienna Insurance Group (VIG) - in calitate de vanzatori - va fi finalizata dupa primirea aprobarii din partea autoritatii de supraveghere a pietei pensiilor private (CSSPP).


Administratorul Omniasig Pensii, care administreaza fondul Omniforte, este controlat de TBIH Financial Services Group NV, care detine 90% din capital, restul de 10% din actiuni fiind in posesia asiguratorului Omniasig-Vienna Insurance Group (VIG), controlat de austriecii de la VIG.


Grupul BCR este deja prezent pe piata pensiilor private obligatorii prin BCR Administrare Fond de Pensii, la care detinute 99,99% de actiuni. BCR Administrare Fond de Pensii are o cota de piata de 3,1%, cu 135.628 participanti atrasi de fondul BCR, potrivit ultimelor date publicate de Casa Nationala de Pensii (CNPAS).


BCR preciza in comunicatul de joi prin care anunta tranzactia, ca fondul Omniforte va fi administrat in continuare de catre Omniasig Pensii, insa vrea sa fuzioneze cele doua fonduri dupa primirea aprobarilor necesare.


Pe piata pensiilor private obligatorii opereaza in prezent 14 jucatori, iar BCR va ajunge, prin cele doua fonduri, la o cota de piata cumulata de 4,6% (202.361 clienti), care l-ar plasa pe pozitia a saptea in sistem, dupa ING (cu o cota de piata de 33,2%), Allianz -Tiriac (25,6%), Generali (9,4%), Aviva (7,4%), Interamerican (6,4%) si AIG (6,3%).

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...