Piata romaneasca de asigurari, tentanta pentru investitori

Miercuri, 25 Mai 2011, ora 17:19
1220 citiri
Piata romaneasca de asigurari, tentanta pentru investitori

Piata asigurarilor din Romania este tentanta pentru investitori, care sunt interesati sa intre pe acest segment, a declarat Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu.

"Am semnale ca sunt si alti investitori interesati sa intre pe piata de asigurari din Romania, investitori mari, din Europa si nu numai", a mentionat Toncescu.

In 2010, grupul francez de asigurari Axa a achizitionat Omniasig Asigurari de Viata si tot anul trecut Ergo Asigurari de Viata si-a lansat operatiunile pe piata din Romania.

"Romania reprezinta un interes deosebit pe sectorul asigurarilor, iar potentialul este suficient pentru alte societati mari", a mai spus Toncescu.

La finalul lui 2010, cele 43 de societati de asigurare autorizate aveau un capital social total de 4,175 miliarde lei, din care capitalul strain reprezenta 88,56%, respectiv 3,69 miliarde lei.

Presedintele CSA a mentionat ca investitorii din Franta au o cota de 29% din capitalul social, acestia fiind urmati de cei din Austria cu 24,6%, Olanda cu 14,2% si Marea Britanie cu 4,6%.

Piata asigurarilor din Romania a scazut anul trecut cu 5,7%, la 8,364 miliarde lei. Astfel, piata de asigurari generale a scazut in 2010 cu 7,5%, la 6,69 miliarde lei fata de 2009, in timp ce piata de asigurari de viata a sporit cu 2,32%, la 1,66 miliarde lei.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#piata asigurari, #asigurari, #investiitori, #angela toncescu , #stiri Omniasig