Peste 70% din accidentele usoare au fost solutionate prin constat amiabil in semestrul II din 2009

Joi, 04 Martie 2010, ora 12:57
1755 citiri
Peste 70% din accidentele usoare au fost solutionate prin constat amiabil in semestrul II din 2009

Mai mult de doua treimi (70,5%) din accidentele auto usoare, fara vatamari corporale, au fost solutionate in baza constatului amiabil in perioada iulie-decembrie 2009, cand s-au inregistrat 220.000 de accidente usoare, conform datelor revistei Primm, informeaza NewsIn.

Restul de 29,5% de dosarele de dauna au fost solutionate de catre politie, fie pentru ca soferii nu s-au inteles pe cale amiabila, fie ca nu s-au incadrat in prevederile constatului amiabil pentru ca au fost implicate in accident mai mult de doua autovehicule sau nu au stiut de constatul amiabil, potrivit datelor prezentate de revista Primm.

Ardaf, Astra si Omniasig au inregistrat in perioada mentionata cele mai multe dosare pe constat amiabil.

In ceea ce priveste sistemul bonus-malus, circa 95% dintre clientii companiilor de asigurari au fost incadrati in categoria bonus in perioada ianuarie-martie 2010, dupa reinnoirea politelor de raspundere civila auto (RCA) si doar 5% in categoria malus.

Soferii vehiculelor implicate in accidente rutiere usoare, fara victime, nu mai sunt obligati, incepand de la 1 iulie 2009, sa mearga la politie pentru a obtine autorizatia de intrare in reparatie, daca completeaza si depun la companiile de asigurare formularul tipizat de constat amiabil.

Procedura se aplica numai cand sunt indeplinite concomitent patru conditii: s-a produs un accident rutier doar cu pagube materiale, fara vatamari corporale, au fost implicate maximum doua vehicule, care detin RCA valabil la data producerii accidentului, accidentul are loc pe teritoriul Romaniei si nu a fost comisa o infractiune prevazuta de Codul Rutier.

Asiguratorii au aplicat sistemul bonus/malus pentru asigurarile obligatorii de raspundere civila auto (RCA) emise de la 1 ianuarie 2010, astfel ca un sofer fara daune in 2009 beneficiaza de o reducere de 10% la o polita incheiata pe o perioada de un an.

In schimb, soferii cu mai multe accidente la activ vor plati o prima mai mare cu pana la 200%. 

 

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#constatul amiabil, # accidente, # soferi, # rca , #stiri Omniasig