Omniasig, Asirom si BCR Asigurari nu vor sa mai participe la PAID, fiind nemutumite de legislatie

Joi, 03 Septembrie 2009, ora 17:32
2820 citiri
Omniasig, Asirom si BCR Asigurari nu vor sa mai participe la PAID, fiind nemutumite de legislatie

Companiile Omniasig, Asirom si BCR Asigurari, controlate de Vienna Insurance Group (VIG), nu au depus dosarul pentru a participa la Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID), nemaifiind interesate sa incheie asigurari obligatorii de locuinte, au declarat joi pentru NewsIn surse din piata.

Cauza principala ar fi nemultumirile legate de forma actuala a legislatiei privind asigurarile obligatorii de locuinte.

Asiguratorii care au anuntat ca vor sa participe la PAID trebuiau sa depuna, pana in septembrie, acte care sa ateste Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) ca pot desfasura o astfel de activitate din punct de vedere legal.

"In conditiile in care VIG urma sa participe cu 15% din capitalul social, reprezentand circa 1,5 milioane euro, vor avea loc unele schimbari in ce priveste capitalul social", a precizat o sursa avizata.

In Romania, grupul VIG controleaza companiile Omniasig, Omniasig Asigurari de Viata, Asirom, BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata, fiind cel mai mare jucator, cu o cota de piata de 30,6%.

Grupul de initiativa, format din mai multe companii din piata, isi propusese sa infiinteze PAID in perioada 10-15 septembrie, iar pana la sfarsitul lunii septembrie urma sa fie varsat capitalul social de catre cei 18-19 asiguratori care vor sa incheie asigurari obligatorii de locuinte, declarau anterior pentru NewsIn surse din piata.

Grupul de initiativa pentru infiintarea PAID a propus ca asiguratorii care vor sa incheie asigurari obligatorii de locuinte sa participe la capitalul social al PAID cu cel putin 250.000 euro.

Participatia maxima a fiecarui asigurator la PAID nu poate depasi 15% din capitalul Pool-ului.

Suma maxim asigurata este de 20.000 euro pentru locuintele de tip A si de 10.000 euro pentru locuintele de tip B.

Prima obligatorie este de 20 euro in cazul locuintelor tip A si de 10 euro in cazul locuintelor tip B. 

#asigurari, # locuinte, # paid, # legislatie, # sume, # participatie , #stiri Omniasig