Omniasig Asigurari de Viata devine Axa Life Insurance

Miercuri, 08 Septembrie 2010, ora 13:16
2541 citiri
Omniasig Asigurari de Viata devine Axa Life Insurance

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a aprobat, la finele lunii august, schimbarea denumirii Omniasig Asigurari de Viata in Axa Life Insurance, companie preluata de grupul francez Axa de la Vienna Insurance Group (VIG) la inceputul acestui an, precizeaza Mediafax.

In luna ianuarie, grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) a anuntat ca a ajuns la o intelegere cu grupul francez AXA, cel mai mare asigurator european, pentru vanzarea Omniasig Asigurari de Viata.

La acea data, societatea era controlata de Omniasig VIG - 50%, TBIH Financial Services Group NV (Olanda) - 49,98% si VIG (Austria) - 0,012%.

Ulterior, Omniasig VIG si-a majorat cota la 99,98% in structura actionariatului Omniasig Asigurari de Viata.

La randul ei, Omniasig este controlata de VIG, care detine o participatie de 98,859% din capitalul social de 206,48 milioane de lei al asiguratorului roman.

VIG este prezent cu o cota de 60% in capitalul social al TBIH Financial Services Group.

Potrivit datelor Registrului Comertului, valabile la 18 august, Axa Life Insurance are un capital social de 36,45 milioane de lei si este controlata de Societe Beaujon (Franta) - 99,9% si AXA Participations 2 - 0,01%. 

Anul trecut, subscrierile companiei au totalizat 25,76 milioane de lei, comparativ cu 50,76 milioane de lei in 2008.

Operatiunile Axa in Romania sunt conduse de Violeta Ciurel, fost director general al ING Asigurari de Viata pana in 2004, care inlocuit-o pe Zlatka Cular, numita in aceasta pozitie la finele anului 2007, a anuntat, miercuri, asiguratorul roman.

Ciurel a fost numita in aceasta functie la inceptul acestei luni.

#omniasig, #asigurari, #viata, #axa, #life, #insurance , #stiri Omniasig