Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Legea asigurarii locuintelor: 75% dintre locuinte vor fi asigurate dupa 3 ani

Legea asigurarii locuintelor: 75% dintre locuinte vor fi asigurate dupa 3 ani

Gradul de acoperire a asigurarii obligatorii a locuintelor va fi de circa 75% la 3 ani dupa intrarea in vigoare a legii asigurarii obligatorii, dupa ce va atinge o rata de penetrare de circa 30% in primul an, a spus presedintele Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID), Constantin Toma.

Conducerea PAID a mentionat, insa, ca Ministerul Finantelor trebuie sa fie alaturi de PAID in primii ani, pentru a finanta deficitul necesar programului de reasigurare.

"Daca reusim sa atingem 30% grad de acoperire a asigurarii obligatorii in primul an ar fi, in opinia mea, o realizare de exceptie", a afirmat Toma, la Forumul International al Riscurilor Catastrofale (ICAR).

"Estimam ca in trei ani rata de penetrare va fi de circa 75%. Nimeni nu se va incapatana sa plateasca amenda, in loc sa incheie o asigurare obligatorie de locuinte", a mai spus el, amintind ca amenda este mai mare decat prima de asigurare.

Asigurarea obligatorie a locuintelor acopera riscul de cutremur, alunecari de teren ori inundatii, pentru fiecare constructie cu destinatia de locuinta.

Intrebat daca grupul Vienna Insurance Group (VIG), liderul pietei asigurarilor din Romania, va intra in actionariatul PAID, Constantin Toma - care este presedinte al Omniasig-VIG - a afirmat ca grupul austriac nu a luat nicio decizie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1667 ori
Citeste mai multe despreapartamente asigurare locuinte paid