Vosganian: Oltchim va avea conducere noua pana la 15 martie

Joi, 28 Februarie 2013, ora 14:58
1382 citiri
Vosganian: Oltchim va avea conducere noua pana la 15 martie

Ministerul Economiei va numi administratorii speciali si conducerea operativa la combinatul Oltchim pana la 15 martie, cand expira acordul cu actualul director, a declarat joi ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

"In cateva zile va vom comunica numirea unor administratori speciali si conducerea operativa. (...) Trebuie sa rezolvam pana pe 15 martie, atunci expira acordul cu actualul director", a spus el.

Vosganian a aratat ca este imposibila numirea unor persoane din interiorul Oltchim intrucat rivalitatile sunt foarte mari, iar orice persoana ar fi numita ar primi reactii agresive din partea celorlalti.

Vosganian a mentionat ca ministerul are mai multe propuneri din exteriorul companiei, insa exista discutii privind cerintele unui astfel de post.

"Oricine ar veni ar solicita un venit curent si o formula de recompensare daca obtine performanta. Aici inca purtam discutii", a spus Vosganian.

Din octombrie 2012, conducerea combinatului este asigurata, in calitate de director general de Mihai Balan. La 7 februarie Vosganian a avut o intalnire cu Balan, la finalul careia Ministerul Economiei a anuntat ca ministrul i-a multumit acestuia ca si-a respectat promisiunea de a ramane in functie pana la desemnarea administratorilor judiciari si a administratorului special ai Oltchim. In acea intalnire s-a stabilit ca Balan sa ramana director la Oltchim pentru inca 30 de zile, dupa care actionarii sa numeasca un nou sef.

Oltchim a intrat in insolventa la finele lunii ianuarie, dupa ce o incercare de privatizare a esuat anul trecut pentru ca Dan Diaconescu, castigatorul licitatiei, nu a achitat banii pe pachetul majoritar de actiuni detinut de stat.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#Oltchim conducere speciala, #Oltchim administratori speciali, #Oltchim insolventa , #stiri Oltchim