Ursache:Peste 3.000 de companii din portofoliul AVAS sunt in dificultate financiara din cauza crizei

Miercuri, 09 Septembrie 2009, ora 14:43
1473 citiri
Ursache:Peste 3.000 de companii din portofoliul AVAS sunt in dificultate financiara din cauza crizei

Peste 3.000 de companii din industria autohtona, detinute de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), sunt in prezent in dificultate financiara din cauza crizei, o parte dintre acestea putandu-si reveni din 2010 sau 2011, a declarat miercuri, presedintele AVAS, Mircea Ursache, citat de NewsIn.

"In toata tara, numai din portofoliul AVAS sunt 3.000 si ceva de societati care sunt profund in dificultate, ca sa nu spun in incapacitate de plata. Criza nu a ocolit pe nimeni, in special in economie, lucrurile se vad profund, chiar daca unii incearca sa cosmetizeze acest aspect", a declarat presedintele AVAS, prezent la Ziua Evaluatorilor din Romania.

Ursache a explicat ca in aceasta situatie se afla companii din majoritatea industriilor autohtone. "Toate au dificultati, Oltchim, Sidex, Electroputere, Imun Medgidia, companii din industria constructoare, pe industria chimica, sunt companii din intreaga industrie romaneasca", a explicat Ursache.

El a adaugat ca strategia AVAS vis-a-vis de aceste companii este de a le mentine in activitate, pana ce efectele crizei se vor diminua si vor putea "renaste". "Sunt unele care intr-adevar nu mai pot fi salvate, incercarea noastra de a le salva nefacand decat sa ne traga pe noi in jos, dar sunt unele care pot fi restructurate si vor putea sa renasca dupa 2010, 2011.

De aceea dam si facilitati, pentru ca exista speranta ca isi vor recapata rolul pe piata. Dificultatea e ca nu sunt comenzi, insa din 2010 vor exista. Astfel, incercam sa le pastram la foc mic, pentru ca o inchidere in perioada actuala ar duce la imposibilitatea revenirii", a mai spus Mircea Ursache. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#AVAS, # societate, # criza , #stiri Oltchim