Tranzactionarea actiunilor Oltchim va fi reluata miercuri

Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 08:49
1030 citiri
Tranzactionarea actiunilor Oltchim va fi reluata miercuri

Tranzactionarea actiunilor Oltchim va fi reluata miercuri, incepand cu ora 9.30, conform unui anunt publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti.

Actiunile Oltchim au fost suspendate de la tranzactionare in data de 20 septembrie 2012, ca urmare a derularii licitatiei pentru vanzarea a 54,8062% din actiunile combinatului valcean si a creantelor detinute de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului si Electrica la companie, si ulterior, a negocierilor cu Dan Diaconescu, declarat adjudecatar al licitatiei pentru achizitionarea pachetului majoritar de actiuni.

Conform unui comunicat al Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, remis BVB, negocierile cu Dan Diaconescu s-au derulat in perioada 24 septembrie - 1 octombrie 2012, cand procedura de privatizare a Oltchim a fost declarata inchisa, fara incheierea unui contract de vanzare-cumparare pentru pachetul de actiuni detinut de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri sau pentru creantele detinute de AVAS si Electrica asupra Oltchim.

Premierul Victor Ponta a anuntat luni ca planul de relansare a Oltchim va fi prezentat joi si va prevedea pasii urmatori privind combinatul valcean.

'Miercuri, ministrul Chitoiu (ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Daniel Chitoiu n.r), si ministrul Finantelor, vor incepe sa discute oficial cu toti creditorii principali, AVAS, Electrica si cele trei banci care sunt principalii creditori ai Oltchim: BCR, Banca Transilvania si CEC. Impreuna cu acestia vom prezenta joi planul de relansare a Oltchim, care sa prevada foarte clar pasii necesari pentru un nou mod de management la Oltchim, pentru finantarea repornirii productiei, pentru perioada de timp in care se reia activitatea, plata salariilor restante si pregatirea pentru o privatizare care o sa aiba loc cel mai probabil in cursul anului 2013, in alte conditii decat cele in care s-a desfasurat in acest moment', a explicat Victor Ponta.

Marti, Consiliul de Administratie al Oltchim, l-a ales pe Mihai Balan, fostul director al CET Govora, director interimar la SC Oltchim SA, potrivit anuntului facut de secretarul de stat Rodin Traicu.

Mihai Balan va trebui ca pana la 12 octombrie sa prezinte un plan de pornire a combinatului chimic de la Valcea. Data de 12 octombrie a fost, de altfel, anuntata de Rodin Traicu drept data la care combinatul valcean isi va reporni efectiv activitatea si vor fi achitate si salariile restante ale muncitorilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#actiuni Oltchim bursa BVB, #tranzactionare actiuni BVB Oltchim , #stiri Oltchim