Top 10 cele mai bune actiuni de speculat la bursa

Luni, 20 Aprilie 2009, ora 22:46
1495 citiri
Top 10 cele mai bune actiuni de speculat la bursa

Cea mai volatila actiune de la Bursa de Valori Bucuresti in ultimul an a fost SSIF Broker Cluj.

Investitorii de la bursa care sunt dispusi sa-si asume riscuri mari in incercarea de a obtine castiguri mari ar trebui sa mizeze pe actiunile cu un coeficient BETA mare, arata un raport al SSIF Intercapital Invest.

Din acest punct de vedere, actiunile cu coeficient BETA mare sunt: SSIF Broker Cluj (1,72), Impact Bucuresti (1,66), Biofarm (1,53), Comdag Brasov (1,48), Oltchim Ramnicu Valcea (1,45), SIF Moldova (1,44), SIF Oltenia (1,44), Alumil RomIndustry (1,40), SIF Banat-Crisana (1,32), Compa Sibiu (1,32).

Coeficientul BETA al unei actiuni este un indicator de masurare a volatilitatii acesteia comparativ cu un indice de referinta, acesta la randul lui fiind reprezentativ pentru evolutia generala a pietei de actiuni. Pe piata noastra, ca indici de referinta pot fi considerati indicele BET si indicele BET-C.

In mod conventional, valoarea indicelui BETA pentru intreaga piata (pentru un portofoliu ce include toate actiuni din piata) este 1. Astfel, o actiune cu un indice BETA de 1 va evolua in acelasi stil cu piata, adica va creste sau va scadea la fel de mult ca aceasta. O valoare mai mare de 1 arata ca actiunea respectiva va reactiona mai puternic decat piata, adica va creste sau va scadea mai mult decat aceasta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele Din BET – Peste 13 Mld. RON Companiile din structura indicelui bursier BET, care au anunțat pana acum propunerile de dividende, vor sa distribuie cumulat acționarilor dividende in...
Piețele din Asia-Pacific, sub asalt – TradeVille
Piețele din Asia-Pacific, sub asalt – TradeVille
Deficitul De Cont Curent, In Creștere În primele 2 luni ale anului 2024, România a înregistrat un deficit de cont curent în creștere cu 25% față de aceeași perioadă a anului precedent,...
#bursa, # actiuni, # tranzactie , #stiri Oltchim