SOCAR: Suntem in continuare interesati de Oltchim

Luni, 23 Iunie 2014, ora 15:09
1536 citiri
SOCAR: Suntem in continuare interesati de Oltchim

Compania petroliera azera de stat SOCAR este inca interesata de preluarea combinatului petrochimic Oltchim Ramnicu Valcea si analizeaza aceasta oportunitate, a declarat, luni, Hamza Karimov, seful SOCAR Romania.

"Ne uitam cu interes la Oltchim, care este un proiect important pentru statul roman. SOCAR in continuare analizeaza aceasta oportunitate, dar nu exista o opinie concreta in acest sens", a spus reprezentantul companiei azere.

Potrivit acestuia, partea romana si filiala din Romana au trimis deja toate datele tehnice referitoare la Oltchim catre compania-mama, care va analiza oportunitatea si va lua o decizie finala.

"Noi avem un alt combinat petrochimic in Turcia, Petchim, si am planificat investitii de 6-7 miliarde de euro intr-o rafinarie in Turcia, tot pe partea de petrochimie. Avantajul Oltchim este ca poate produce mai ieftin", a precizat Karimov.

Termenul pentru depunerea ofertelor de catre investitorii interesati sa cumpere Oltchim a fost 6 iunie 2014, dar niciun investitor interesat nu s-a inscris in cursa. Guvernul nu va inchide niciodata Oltchim, iar daca niciun investitor nu va depune oferte pana pe 6 iunie, procesul de privatizare va fi prelungit, a declarat, la inceputul lunii iunie, Constantin Nita, ministrul Economiei.

"Am un mesaj foarte clar: Guvernul nu va inchide niciodata Oltchim. Este o companie viabila, care are piata si care trebuie restructurata, lucru care este posibil", a spus Nita.

Acesta mentiona atunci ca Executivul are un plan B in cazul in care niciun investitor nu se inscrie in cursa pentru achizitia combinatului.

"In acest caz, vom amana privatizarea pentru o perioada mai lunga pentru a face cateva restructurari. Vom cauta finantare pentru a pune in functiune o linie sau doua de productie, care sa permita combinatului sa nu mai inregistreze pierderi", a adaugat Nita.

El a mai spus ca sunt investitori care si-au manifestat dorinta de a cumpara Oltchim la pachet cu rafinaria Arpechim. Detinuta de Petrom, rafinaria este inchisa din 2009, insa este principalul furnizor de materii prime a Oltchim. Oltchim este cel mai mare agent economic din Valcea si se afla in insolventa din ianuarie 2013.Activele viabile ale combinatului au fost evaluate la 305 milioane de euro.

Top 4 cele mai frumoase locații turistice din România, conform unei analize realizate de Sun Leader SRL. Restaurante, terase, spații evenimente
Top 4 cele mai frumoase locații turistice din România, conform unei analize realizate de Sun Leader SRL. Restaurante, terase, spații evenimente
România, o țară bogată în frumusețe naturală și istorie, este adesea descrisă ca un adevărat colț de rai pe pământ. Cu o varietate impresionantă de peisaje, de la munte până la...
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Ești în căutarea unei modalități mai eficiente de a-ți gestiona datoriile financiare? Ai luat în considerare vreodată refinanțarea creditului tău? În acest articol, te vom ghida prin...
#combinat petrochimic Oltchim, #oltchim ramnicu valcea, #oferta preluare Oltchim , #stiri Oltchim