Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sindicatul din Oltchim a dat in judecata administratorii judiciari ai societatii

Sindicatul din Oltchim a dat in judecata administratorii judiciari ai societatii


Conducerea Sindicatului Liber Oltchim a dat in judecata administratorii judiciari ai societatii pentru nerespectarea contractului colectiv de munca privind acordarea drepturilor salariale, cerand, totodata, sa fie retrasa adresa data conducerii combinatului privind disponibilizarile colective.

Potrivit liderului Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, actiunea a fost depusa impotriva administratorilor judiciari ai societatii Oltchim, Gheorghe Piperea si Nicolae Balan, iar cauza se va judeca la Tribunalul Valcea, transmite corespondentul Mediafax.

"In actiune reclamam nerespectarea contractului colectiv de munca privind neacordarea drepturile salariale. Actiunea este in conformitate cu prevederile Legii nr. 62 din 2011 privind dialogul social, in care se stipuleaza ca orice actiune unilaterala din partea angajatorului inclusiv cea a neacordarii salariilor da drept angajatului sa actioneze in judecata prin prisma conflictului individual de munca.

Sunt restante lichidarea pe decembrie 2012 si avansul pe ianuarie 2013, lichidarea pe februarie si avansul pe martie care trebuia luat deja, tichetele de masa pe lunile ianuarie si februarie, dar si prima de 50 de lei care se cuvenea salariatelor de 8 martie. De asemenea, astazi (n.r. - joi), am solicitat din nou administratorilor judiciari sa retraga adresa inaintata conducerii Oltchim privitoare la somaj si disponibilizari colective.

Nu o vom accepta pana nu vedem ca se primesc banii pentru repornire, cele 45 de milioane de euro si ca se va ajunge la 65 la suta din capacitate, nivel care asigura profit si pastrarea locurilor de munca", a declarat Mihai Diculoiu.

Aproximativ 1.500 de angajati ai Oltchim Ramnicu Valcea, intre care si 450 de salariati de la Divizia Petrochimica Bradu de langa Pitesti, care apartine combinatului, s-au adunat, joi dimineata, in fata pavilionului administrativ al unitatii, nemultumiti de restantele salariale si de faptul ca au fost anuntati ca vor fi disponibilizati inainte ca planul de reorganizare al unitatii sa fie elaborat si aprobat.

Oamenii au strigat "Hotii, hotii!", "Vrem sa muncim" si "Nu ne mai mintiti", ei spunand ca nu vor inceta protestele pana nu vor avea raspunsuri la revendicari si pana cand premierul Victor Ponta nu va veni la combinat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1267 ori