Salariatii Oltchim continua protestele pentru a treia saptamana

Luni, 08 Aprilie 2013, ora 11:03
1496 citiri
Salariatii Oltchim continua protestele pentru a treia saptamana

Un numar de 200 de salariati de la Oltchim au inceput luni a treia saptamana de proteste nemultumiti de faptul ca nu s-a rezolvat nicio revendicare in ceea ce priveste reluarea activitatii combinatului chimic.

"Maine vom merge la Bucuresti, poate ca vocea a 1.000 de oameni va fi ascultata de actualii guvernanti. Acestia trebuie sa realizeze ca in spatele celor 1.000 de oameni stau alti 10.000 pentru care inchiderea, falimentul Oltchim inseamna dezastru, inseamna o cadere in lant a altor agenti economici, inseamna Valea Plangerii aici la Ramnicu Valcea.

Romania ar trebui sa fie guvernata, dar daca ne uitam la Valcea sau la Mechel vedem ca asteptarile noastre sunt prea mari in raport cu ce poate clasa noastra politica face", a precizat liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu.

Protestatarii vin marti la Bucuresti

Marti, peste 1.000 de salariati ai Oltchim din cadrul sectiilor din Valcea si Pitesti vor participa la un miting in Piata Victoriei din Bucuresti. Acestia sunt nemultumiti de neplata salariilor pe ultimele trei luni, de concedierile colective preconizate, de lipsa de strategie in ceea ce priveste repornirea combinatului la o capacitate de 65%.

Oltchim Ramnicu Valcea este cel mai mare agent economic din judet unde lucreaza aproximativ 3000 de salariati. Dupa 4 ani de pierderi, in vara anului 2012 combinatul a fost inchis. Ulterior a trecut printr-un proces esuat de privatizare iar la finalul lui octombrie a fost repornit la 5% capacitate.

In luna ianuarie a acestui an Oltchim a intrat in procedura de insolventa, iar solicitarea adresata Comisiei Europene de a primi un ajutor de stat a fost respinsa. Potrivit calculelor, combinatul valcean ar avea nevoie de 45 de milioane de euro pentru repornire.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#proteste Oltchim, #activitate combinat Oltchim, #protest salariati Oltchim Bucuresti , #stiri Oltchim