Roibu va fi inlocuit de la conducerea Oltchim

Marti, 30 August 2011, ora 18:35
1655 citiri
Roibu va fi inlocuit de la conducerea Oltchim

Actionarii Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) au aprobat, marti, toate propunerile de pe ordinea de zi, una dintre acestea vizand inlocuirea lui Constantin Roibu de la conducerea Consiliului de Administratie (CA) al combinatului chimic, au declarat surse prezente la discutii, informeaza Mediafax.

"Au fost aprobate toate punctele de pe ordinea de zi", au afirmat sursele.

AGA a fost programata pentru luni, dar a fost anulata din lipsa de cvorum.

Ministerul Economiei, actionarul majoritar al combinatului, a propus inlocuirea lui Constantin Roibu, care detine si pozitia de director general al Oltchim, din functia de presedinte al CA.

O alta propunere a Ministerului Economiei, adoptata marti in AGA, vizeaza incheierea cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a unei conventii prin care sa se stabileasca o dobanda aferenta creantei de 134 milioane de euro.

Conversia in actiuni a datoriilor Oltchim fata de AVAS a fost decisa de Guvern in 2009. AVAS a preluat de la Ministerul Finantelor, in 2002, o creanta cu o valoare nominala de 508,6 milioane lei, provenita din executarea garantiilor emise de stat pentru imprumuturile externe contractate de societate.

De asemenea, actionarii Oltchim au aprobat contractarea unui credit in valoare de 250 milioane de euro, pentru investitii si capital de lucru.

Statul detine, prin Ministerul Economiei, 54,8% din titlurile Oltchim. Potrivit celor mai recente raportari, PCC SE controleaza direct 17,47% din actiunile Oltchim, iar Carlson Ventures detine 14,02% din titluri, prin intermediul Nachbar Services.

Titlurile Oltchim au inchis sesiunea de tranzactionare de vineri a BVB la un pret de 1,23 lei pe unitate, in scadere cu 0,81% fata de referinta. Combinatul are astfel o capitalizare de 422,1 milioane de lei.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#oltchim, #constantin roibu, #actionari oltchim, #credit oltchim , #stiri Oltchim