Remus Vulpescu si-a dat demisia. Parchetul il cerceteaza pe DD pentru inselaciune

Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 11:23
1773 citiri
Remus Vulpescu si-a dat demisia. Parchetul il cerceteaza pe DD pentru inselaciune

Remus Vulpescu, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), si-a dat demisia si l-a reclamat pe Dan Diaconescu la Parchet, pentru fals si uz de fals.

Cu toate acestea, Daniel Fenechiu, avocatul lui Dan Diaconescu, spune ca nu exista nici infractiunea de uz de fals si nici de fals in declaratii.

"Intelesesem din declaratia primului ministru ca urmeaza o sesizare a organelor abilitate. Inteleg ca plangerea este formulata impotriva clientului meu pentru fals si uz de fals. Este o abordare interesanta, nu exista infractiunea de folosire de acte false", a declarat Fenechiu la Romania TV.

Chiar daca Victor Ponta a declarat ca Daniel Chitoiu, ministrul Economiei, va raspunde cu postul daca privatizarea Oltchim va esua, se pare ca Remus Vulpescu, seful OPSPI, este considerat unul dintre principalii vinovati.

"Pot sa-i gasesc lui Vulpescu circumstante atenuante, si anume ca este foarte greu sa nu te lasi atras intr-un astfel de circ, este inselaciune de mare calibru. Vulpescu nu se va mai ocupa insa de privatizari la OPSPI", a spus Ponta, la Antena 3. In plus, Dan Diaconescu ar putea raspunde penal.

Victor Ponta a anuntat luni ca va sesiza organele abilitate, acuzandu-l pe Diaconescu de inselaciune, dupa ce acesta nu a semnat contractul de vanzare - cumparare a pachetului pe 54,8 la suta din actiunile Oltchim, in urma caruia trebuia sa achite 203,1 milioane de lei, in termen de zece zile, asa cum s-a angajat in cadrul licitatiei.

Combinatul chimic se afla in portofoliul statului, prin Ministerul Economiei. Incercarea de privatizare a Oltchim a esuat, iar procesul de vanzare a actiunilor statului in companie va fi reluat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#demisie Remus Vulpescu, #Remus Vulpescu, #privatizare oltchim , #stiri Oltchim