Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rafinaria pitesteana Arpechim ar putea fi preluata de Guvern in luna martie

Rafinaria pitesteana Arpechim ar putea fi preluata de Guvern in luna martie


Liderul sindicatului Victoria de la Oltchim, Corneliu Cernev, a declarat vineri dupa o intalnire cu ministrul interimar de la Economie, Constantin Nita, ca Guvernul intentioneaza preluarea, printr-un act normativ in luna martie, a rafinariei Arpechim din Pitesti.

"Chiar azi am avut o discutie pe tema Oltchim cu noul ministru al Economiei, domnul Nita. Ce pot sa spun este ca actualul ministru este bine intentionat si domnul Ponta i-a cerut cu prioritate rezolvarea problemei Oltchim. In acest sens, Guvernul intentioneaza ca prin act normativ sa preia rafinaria pitesteana Arpechim de la OMV. Totul pentru a aborda privatizarea combinatului Oltchim in regim integrat cu rafinaria de la Pitesti. Totodata, s-a discutat cu domnul ministru si organigrama actuala a combinatului, una destul de stufoasa, fiind nu mai putin de 21 de directori. In luna aprilie, aceasta organigrama va fi mult mai aerisita, se vor comasa departamente, birouri etc", a precizat Cernev.

Liderul de sindicat a mentionat si o idee sugerata de ministrul Economiei, privind crearea unui complex Oltchim-CET Govora.

"Vorbind despre pretul destul de mare al energiei electrice, pret care se regaseste in produsele finite ale combinatului, domnul Nita a avansat urmatoare ipoteza, prin care Oltchim si CET Govora (producator de energie electrica) ar fiunctiona intr-un complex, ca o singura societate, urmand astfel ca pretul la energia electrica sa se reduca simtitor. O ipoteza de lucru care ar merita analizata pe viitor, mai ales ca la Valcea se discuta oricum de infiintarea unui complex energetic", a mai spus Cernev.

Combinatul chimic Oltchim se afla in insolventa si urmeaza ca pana la sfarsitul lunii martie sa fie depuse ofertele de preluare a acestuia.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1139 ori