Proteste la Arpechim, din cauza licitatiei Oltchim

Vineri, 23 Noiembrie 2012, ora 10:41
1951 citiri
Proteste la Arpechim, din cauza licitatiei Oltchim

Dupa ce reprezentantii BVB au anuntat, intr-un comunicat, ca bunurile Oltchim vor fi scoase la licitatie, vineri, mai mult de 200 de muncitori de la Divizia Petrochimica Bradu - Arpechim protesteaza, in fata pavilionului central al unitatii din Pitesti, sperand sa opreasca licitatia.

"Oltchim nu poate sa-si pastreze structura actuala de functionare, mai ales cu Arpechim. Cineva isi doreste sa aduca Oltchim in situatia de a nu mai putea functiona, de a nu mai fi redresat. Aceasta este cauza actiunilor", a declarat Remus Vulpescu, consilier in cadrul ministerului Economiei, intr-o interventie Digi24.

Acesta a mai adaugat ca, per ansamblu, Oltchim isi pierde orice sansa de a se redresa si de a-si pastra structura.

Oltchim, ajuns in executare silita. Bunurile vandute la licitatie, vineri

"Toate demersurile guvernului de pana acum au fost periclitate de participarea lui Dan Diaconescu la licitatie. Iar acum i se da lovitura de gratie, sustragandu-se cele mai noi instalatii", spune Vulpescu.

Consilierul ministerului Economiei a mai adaugat ca "s-au investit zeci de milioane de lei si nimeni nu a fost chemat sa verifice daca instalatiile sunt viabile. Trebuie un audit tehnic".

Potrivit lui Corneliu Cernev, muncitorii vor ca situatia Arpechimului sa fie lamurita.

"Gajul pus este foarte mare, dorim sa clarificam acest lucru, noi asteptam sa apara o OG de anulare a licitatiei. Doleantele salariatiilor sunt ca documentele sa fie aduse si sa stabilim ce e real si ce nu in aceasta poveste", a spus Corneliu Cernev.

Consilierul ministrului Economiei, Remus Vulpescu, a precizat ca licitatia e ilegala si da vina pe fostul lider al combinatului, Constantin Roibu, pentru aceasta situatie.

"Executarea silita e ilegala, iar parerea mea este ca suntem in fata unor infractiuni, cel putin trei: exista discrepante in ceea ce priveste creanta si evaluarea bunurilor, un creditor (firma din Liechtenstein - n.red.) a fost preferat tuturor celorlalti, precum statul, si aducerea Oltchim intr-o situatie de a nu mai putea functiona, deoarece nu se poate lucra fara Arpechim", a mentionat Vulpescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Oltchim proteste, #oltchim privatizare, #Oltchim licitatie , #stiri Oltchim