Protestatarii de la Oltchim l-au "luat cu arcanul" pe prefectul de Valcea la negocieri

Joi, 04 Iulie 2013, ora 11:47
1553 citiri

Angajatii de la Oltchim Ramnicu Valcea l-au fortat, joi, pe prefectul judetului, Mircea Nadolu, sa intre in sala de sedinte a combinatului pentru a discuta cu conducerea si sindicatele despre neplata salariilor pe luna mai.

Celor peste o suta de angajati de la Oltchim care s-au adunat, joi, in fata pavilionului adminsitrativ al combinatului pentru a protesta fata de neplata salariilor li s-au alaturat si persoane disponibilizate.

In mijlocul protestatarilor a venit si prefectul judetului Valcea, Mircea Nadolu, pentru a sta de vorba cu acestia, fiind insa huiduit.

Ulterior, prefectul a vrut sa plece spre Uzinele Govora, aflate in apropiere, pentru a evita sa discute cu sindicatele si cu conducerea combinatului, dar o parte dintre angajatii Oltchim au mers dupa el.

La sediul Uzinelor Govora, angajatii s-au asezat in fata masinii lui Mircea Nadolu si l-au obligat pe acesta sa ii insoteasca in sala de sedinte a combinatului Oltchim pentru a participa la discutii.

"Oamenii, atat cei care lucreaza, dar si cei care au fost disponibilizati, sunt suparati ca au fost concediati. S-au concediat aproape o mie de salariati si s-a promis ca ulterior combinatul va functiona la 65 la suta, dar noi functionam tot la 7-8 la suta. De asmenea, cei plecati in somaj nu au primit platile compensatorii si salariile, iar cei care lucreaza sunt suparati ca vor primi maine (n.r. - vineri) doar 50 la suta din lichidarea lunii mai, iar diferenta la sfarsitul lunii iulie.

Oamenii dau vina pe administratorul judiciar si pe premierul Victor Ponta si spun ca situatia este exploziva", a declarat liderul Sindicaului Oltchim Mihai Diculoiu.

La ora transmiterii acestei stiri, au loc discutii intre reprezentantii salariatilor, conducerea combinatului si prefectul judetului Valcea, iar in curtea Oltchim protestul continua.

Peste o suta de angajati de la combinatul Oltchim Ramnicu Valcea s-au adunat, joi dimineata, in fata pavilionului administrativ al societatii, nemultumiti ca nu au primit salariile pentru luna mai. Salariatii au strigat "Hotii" si "Demisia".

Potrivit reprezentantilor sindicali, oamenii sunt nemultumiti ca nu si-au primit salariile pentru luna mai, vineri urmand sa le fie achitata doar jumatate din suma aferenta acestei perioade.

In luna iunie, peste 900 de salariati de la Oltchim - 605 de la Ramnicu Valcea si 327 de la Divizia Petrochimica Bradu-Pitesti - au fost disponibilizati, ei beneficiind de indemnizatie de somaj si venit de completare.

De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
Mai multe țări din Europa de Est au fost afectate vineri, 21 iunie, de o pană de curent importantă, din cauza temperaturilor ridicate. Este vorba despre Muntenegru, Bosnia și cea mai mare...
Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
Vești bune pentru o categorie de români: vor primi câte 700 de lei în cont. Președintele Klaus Ioahnnis tocmai a semnat decretul prezidențial. Klaus Iohannis a promulgat, legea pentru...
#proteste Oltchim, #violente prefect Valcea Oltchim, #plata salarii Oltchim, #negocieri autoritati Oltchim , #stiri Oltchim

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Ce simbolizează o sticlă cu apă lăsată pe acoperișul unei mașini. Oportunitatea nebănuită de majoritatea oamenilor
  2. Cele trei modele de autoturisme SUV care trebuie evitate atunci când sunt vândute second hand
  3. Un gigant auto care are fabrică și în România trece la concedieri masive
  4. Prețurile au luat-o razna complet pe litoralul românesc: stațiunea care concurează cu Mamaia, din acest punct de vedere
  5. Un sediu AUR a fost vândut cu o sumă colosală. Mesajul cu maximă vizibilitate care ere afișat ”în vitrină”
  6. Statul care devine patria miliardarilor. Peste 6.700 de bogați ar urma să se mute aici până la sfârșitul acestui an
  7. Familia Becali, gata să dea lovitura. Investiție masivă pregătită în Constanța
  8. Super-afacere pe criză: profit-record făcut de un cunoscut lanț de covrigării
  9. BNR dă unde verde milionarului Dan Ostahie să cumpere o bancă românească. Cum se va numi noua instituție
  10. Firma unei femei de afaceri condamnată într-un dosar al Clanului Sportivilor pune garduri de milioane de euro pe banii unei primării din Capitală