Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profit de peste 11 milioane lei pentru Oltchim, in 2006

Profit de peste 11 milioane lei pentru Oltchim, in 2006

Societatea Oltchim Ramnicu- Valcea a incheiat anul 2006 cu un profit net de 11,067 milioane lei, in conditiile in care veniturile totale s-au cifrat la 1,8 miliarde lei, iar cheltuielile la 1,7 miliarde lei, potrivit rezultatelor financiare preliminare, transmise Bursei de Valori Bucuresti. La finele anului trecut, societatea avea datorii totale de 1,027 miliarde lei, dintre care 796 milioane lei trebuie platite intr-o perioada de un an. In acelasi timp, combinatul are de recuperat creante de 254 milioane lei.

Societatea are un capital total subscris de 354 milioane lei, dintre care capitalurile proprii se ridica la 333 milioane lei. Cifra de afaceri inregistrata anul trecut a fost de 1,729 miliarde lei. Veniturile din exploatare au totalizat 1,740 miliarde lei.

Oltchim este una dintre cele mai mari companii de produse chimice din Romania si din sud-estul Europei, infiintata in anul 1966 sub denumirea de Combinatul Chimic Ramnicu Valcea.

Presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu, declara, recent, ca societatea comerciala Oltchim SA Ramnicu Valcea va fi privatizata in cursul anului viitor, dupa o prealabila pregatire ce include majorarea capitalului social si dobandirea controlului asupra resurselor de materii prime.

Potrivit sefului AVAS, combinatul din Ramnicu Valcea va fi pregatit pentru privatizare, insa majorarea de capital necesara pentru dezvoltarea capacitatilor de productie nu implica doar decizia AVAS ci si acordul Comisiei Europene, a afirmat, marti, presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, in cadrul unei vizite efectuate la societatea din Valcea, informeaza un comunicat al AVAS.

Pentru consolidarea activitatii combinatului chimic, seful AVAS a aratat ca mai sunt necesare o serie de masuri, astfel incat Oltchim sa nu mai depinda de fluxurile de materii prime si sa preia activele necesare pentru realizarea acestora de la Arpechim Ploiesti si de la Societatea Nationala a Sarii.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 934 ori