Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Privatizarea Oltchim: Remus Vulpescu a discutat cu procurorii DNA

Privatizarea Oltchim: Remus Vulpescu a discutat cu procurorii DNA


Remus Vulpescu, fostul sef al Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), a fost audiat luni de catre procurorii DNA, pentru informatii despre procesul esuat de privatizare a combinatului Oltchim.

"Nu am facut decat sa abordam o mica parte din aspecte importante ale activitatii de privatizare a Oltchim si din activitatea companiilor de stat", a declarat Remus Vulpescu.

"Am dat si o declaratie scrisa"., a spus Vulpescu, intr-o internventie la Realitatea TV.

Fostul sef al OPSPI a spus ca in momentul plangerii penale pe care a formulat-o impotriva lui Dan Diaconescu a considerat ca acesta se face vinovat de inselaciune in concurs cu uz de fals, cu consecinte deosebit de grave asupra statului roman.

"Am estimat o paguba de cel putin 203 milioane de lei, cat ar fi trebuit platit pentru pachetul de actiuni (n.r. al combinatului Oltchim, de catre Dan Diaconescu)", a spus Vulpescu.

Acesta a declarat ca efectele negative "deosebit de grave" s-au produs in momentul in care institutiile statului au fost intrerupte din activitatea lor si ca statul a trebuit sa sisteze formularea unui plan pentru plata salariilor angajatilor Oltchim, precum si planul de reluarea a activitatii, in momentul in care Dan Diaconescu a inaintat o oferta ferma.

"Acele procese trebuie reluate de la zero", a spus Remus Vulpescu.

Remus Vulpescu a venit la DNA in calitate de martor, neinsotit de catre avocat.

OPSPI a sesizat Parchetul, la inceputul lunii octombrie, in privinta savarsirii de catre Dan Diaconescu, patronul OTV si presedinte al PP-DD, a infractiunii de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, prin inducerea in eroare a statului in ce priveste detinerea sumei de 200 milioane de lei necesara pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni detinut la Oltchim de statul roman, prin MECMA - OPSPI, se arata intr-un comunicat Ministerului Economiei.

Diaconescu a castigat, pe 21 septembrie, licitatia pentru privatizarea combinatului chimic, insa licitatia a fost anulata dupa ce acesta nu a reusit sa faca dovada detinerii sumei pe care s-a angajat sa o plateasca.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1248 ori