Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Privatizare Oltchim: Oferta lui Dan Diaconescu a fost acceptata

Privatizare Oltchim: Oferta lui Dan Diaconescu a fost acceptata


Oferta depusa de Dan Diaconescu pentru privatizarea combinatului Oltchim este a fost validata, chiar daca a fost inregistrata cu o intarziere de cateva minute, fata de termenul limita.

Remus Vulpescu, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), a propus ca oferta sa fie luata in considerare. Decizia validarii sau nu a ofertei lui Dan Diaconescu urma sa fie luata de catre Comisia de privatizare, vineri, la ora 11.00.

Ulterior, reprezentantii OPSPI au anuntat ca oferta lui Dan Diaconescu este luata in considerare.

Documentele de participare la licitatie au putut fi depuse pana joi, ora 12.00, acesta fiind termenul oficial.

Initial, Vulpescu respinsese oferta lui Diaconescu pentru depasirea termenului cu patru minute. Cu toate acestea, Diaconescu sustine ca oferta sa a fost depusa la 11.57, nu la 12.04.

Presedintele PP-DD declarase, in cursul diminetii de joi, ca va dubla oferta pentru Oltchim si ca s-a asociat cu un investitor strategic strain, care este dispus sa investeasca doua miliarde de euro in Oltchim si Arpechim.

Licitatia cu oferta in plic urmata, daca va fi cazul, de licitatie cu strigare dupa regula licitatiei competitive va fi organizata la sediul OPSPI, la data de 21 septembrie 2012, ora 12.00.

Patru investitori au depus pana joi oferte pentru privatizarea Oltchim: PCC SE, Aisa Investment, Chimcomplex si Dan Diaconescu.

Termenul initial de depunere a ofertelor a fost 17 septembrie, dar seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, a anuntat ca procedura de selectare a investitorului pentru privatizarea combinatului Oltchim Ramnicu Valcea va fi amanata pana in 20 septembrie.

Aceasta decizie a fost luata dupa ce Dan Diaconescu, presedintele PP-DD, a solicitat in justitie suspendarea privatizarii. De asemenea, alte doua companii interesate, intre care si gigantul rus Gazprom, au depus solicitari de amanare a procedurii de privatizare pentru Oltchim.

Dan Diaconescu a depus o cerere pentru emiterea unei ordonantei presedintiale in vederea suspendarii privatizarii Oltchim, termenul stabilit pentru judecare fiind 24 septembrie 2012. Acesta a mai depus si o cerere de anulare a contractului de privatizare si de suspendare a procedurii, primul termen pentru judecarea cererii fiind stabilit de instanta pe 7 ianuarie 2013.

Potrivit sefului OPSPI, Gazprom a solicitat amanarea cu 14 zile a termenului de deschidere a ofertelor pentru privatizarea Oltchim pentru a avea un raport complet cu privire la contestatiile depuse in procesul de privatizare.

Amanarea privatizarii Oltchim cu trei zile a dus la schimbarea strategiei de ofertare a societatilor Chimcomplex si AISA Invest, acestea anuntand ca joi se vor reinscrie joi la licitatie cu o singura oferta imbunatatita.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1708 ori