Privatizare Oltchim: Oferta lui Dan Diaconescu a fost acceptata

Joi, 20 Septembrie 2012, ora 13:26
1891 citiri
Privatizare Oltchim: Oferta lui Dan Diaconescu a fost acceptata

Oferta depusa de Dan Diaconescu pentru privatizarea combinatului Oltchim este a fost validata, chiar daca a fost inregistrata cu o intarziere de cateva minute, fata de termenul limita.

Remus Vulpescu, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), a propus ca oferta sa fie luata in considerare. Decizia validarii sau nu a ofertei lui Dan Diaconescu urma sa fie luata de catre Comisia de privatizare, vineri, la ora 11.00.

Ulterior, reprezentantii OPSPI au anuntat ca oferta lui Dan Diaconescu este luata in considerare.

Documentele de participare la licitatie au putut fi depuse pana joi, ora 12.00, acesta fiind termenul oficial.

Initial, Vulpescu respinsese oferta lui Diaconescu pentru depasirea termenului cu patru minute. Cu toate acestea, Diaconescu sustine ca oferta sa a fost depusa la 11.57, nu la 12.04.

Presedintele PP-DD declarase, in cursul diminetii de joi, ca va dubla oferta pentru Oltchim si ca s-a asociat cu un investitor strategic strain, care este dispus sa investeasca doua miliarde de euro in Oltchim si Arpechim.

Licitatia cu oferta in plic urmata, daca va fi cazul, de licitatie cu strigare dupa regula licitatiei competitive va fi organizata la sediul OPSPI, la data de 21 septembrie 2012, ora 12.00.

Patru investitori au depus pana joi oferte pentru privatizarea Oltchim: PCC SE, Aisa Investment, Chimcomplex si Dan Diaconescu.

Termenul initial de depunere a ofertelor a fost 17 septembrie, dar seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, a anuntat ca procedura de selectare a investitorului pentru privatizarea combinatului Oltchim Ramnicu Valcea va fi amanata pana in 20 septembrie.

Aceasta decizie a fost luata dupa ce Dan Diaconescu, presedintele PP-DD, a solicitat in justitie suspendarea privatizarii. De asemenea, alte doua companii interesate, intre care si gigantul rus Gazprom, au depus solicitari de amanare a procedurii de privatizare pentru Oltchim.

Dan Diaconescu a depus o cerere pentru emiterea unei ordonantei presedintiale in vederea suspendarii privatizarii Oltchim, termenul stabilit pentru judecare fiind 24 septembrie 2012. Acesta a mai depus si o cerere de anulare a contractului de privatizare si de suspendare a procedurii, primul termen pentru judecarea cererii fiind stabilit de instanta pe 7 ianuarie 2013.

Potrivit sefului OPSPI, Gazprom a solicitat amanarea cu 14 zile a termenului de deschidere a ofertelor pentru privatizarea Oltchim pentru a avea un raport complet cu privire la contestatiile depuse in procesul de privatizare.

Amanarea privatizarii Oltchim cu trei zile a dus la schimbarea strategiei de ofertare a societatilor Chimcomplex si AISA Invest, acestea anuntand ca joi se vor reinscrie joi la licitatie cu o singura oferta imbunatatita.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#privatizare oltchim, #privatizare Oltchim Dan Diaconescu, #privatizare Oltchim Remus Vulpescu , #stiri Oltchim