Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Preluarea Oltchim: Termenul pentru depunerea ofertelor este 6 iunie

Preluarea Oltchim: Termenul pentru depunerea ofertelor este 6 iunie


Termenul pentru depunerea ofertelor de preluare a Oltchim este 6 iunie, a anuntat marti ministrul Economiei, Constantin Nita, la o conferinta de specialitate.

"La Oltchim, pana pe data de 6 iunie, cei care sunt interesati sa investeasca in aceasta companie sunt invitati sa o faca. Sa cumpere caietul de sarcini si sa participe la licitatia organizata de administratorul judiciar. Este vorba de societatea care va prelua toate activele care nu sunt grevate de datorii si pretul incasat va merge catre plata creantelor pe care Oltchim le are la ora actuala", a spus Constantin Nita.

In opinia sa, cel care cumpara compania trebuie sa o mentina si sa o dezvolte. Referitor la furnizorul principal de materie prima pentru Oltchim, rafinaria Arpechim, ministrul Economiei a declarat ca statul este in negocieri cu Petrom pentru preluarea Arpechim.

"Daca investitorii sunt interesati sa lucreze integrat, atunci statul va prelua rafinaria si o va da la pachet cu Oltchim. De altfel, sunt investitori care si-au exprimat intentia de a participa la licitatie conditionat de vanzare la pachet cu Arpechim. Si atunci noi avem datoria sa pregatim acest proces", a subliniat Constantin Nita.

Mai multi disponibilizati de la Oltchim au protestat primele saptamani din luna mai, in fata sediului Prefecturii Valcea, solicitand platile care le-au fost promise in iunie 2013 cand au fost concediati.

Oltchim este cel mai mare agent economic din Valcea si se afla in insolventa din ianuarie 2013.

Anul trecut, in luna iunie, 900 de salariati au fost disponibilizati, iar platile compensatorii au fost trecute la masa credala, urmand ca cei concediati sa-si primeasca drepturile dupa privatizarea combinatului.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1365 ori