Ponta: Orice ban pe care il dam la Oltchim este blocat de creditori

Luni, 08 Octombrie 2012, ora 16:27
1340 citiri
Ponta: Orice ban pe care il dam la Oltchim este blocat de creditori

In acest moment, orice ban pe care Guvernul il da la Oltchim este imediat blocat de creditori, a afirmat premierul Victor Ponta, luni, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PSD.

"In acest moment, orice ban pe care il dam la Oltchim este imediat blocat de creditori. Pentru ca asa functioneaza sistemul legal. Sigur, nici nu ai ce sa le reprosezi celor care au de luat bani de la Oltchim. Din acest motiv noi am lucrat si in aceste zile, ministrul Finantelor, cu Ministerul Economiei, cu principalii creditori AVAS, Electrica si cele trei banci care au cea mai mare expunere - BCR, Banca Transilvania si CEC. Inca exista si creditori mai mici.

In momentul in care punem banii de salarii imediat sunt blocati. Si atunci comitetul care s-a format intre reprezentantii institutiilor publice si marii creditori trebuie sa vina exact cu strategia necesara pentru ca banii pe care ii dam pentru salarii si pentru repornirea combinatului sa nu fie imediat luati in cont de creditori. E o problema", a spus premierul.

Comitetul pentru Stabilizarea Financiara a Oltchim a fost infiintat. Care sunt obiectivele

El a mentionat ca ii va lasa pe ministrii Finantelor si pe cel al Economiei sa prezinte toate detaliile dupa ce au acordul cu creditorii principali.

"Si astazi lucreaza la acest lucru si sunt convins ca in cateva zile vor prezenta solutia. Dar am facut un test la sfarsitul saptamanii sa vedem daca putem da banii de salarii, imediat ce ajung in cont sunt luati de unii dintre creditori.

Exista un caz in care poti lua banii cash si sa mergi cu ei prin oras, dar asta nu poate sa faca nicio societate si nicio institutie cinstita, asta tine de altceva", a mai spus Victor Ponta.

Oltchim ar putea fi repornit intr-o luna - Daniel Chitoiu

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Ponta banci Oltchim, #Ponta datorii banci Oltchim, #Ponta declaratii Oltchim , #stiri Oltchim