Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ponta, despre privatizarea Oltchim: Investitorul nu avea toti banii

Ponta, despre privatizarea Oltchim: Investitorul nu avea toti banii


La privatizarea Oltchim, in timp ce Guvernul vroia sa "opereze" pacientul, "a venit unul de la spitalul 9 si ne-a dat peste maini", a declarat duminica premierul Victor Ponta.

Seful guvernului a adaugat ca investitorul (Dan Diaconescu n.r.)nu avea toti banii pentru privatizarea Oltchim, suma de 1,8 milioane euro prezentata de Dan Diaconescu pentru salarii la Oltchim fiind doar un imprumut restituit de "mama copilului sau", deoarece acesta nu avea intreaga suma necesara.

El a precizat ca este vorba doar de o paralela medicala, fara aluzii.

Ponta - In forma actuala a bugetului ramanem fara bani din 15 noiembrie

Ponta a adaugat ca "povestea cu Dan Diaconescu" denota lipsa unui sistem de justitie care sa functioneze eficient pentru a sanctiona persoanele care prezinta statului documente false.

Privatizarea combinatului Oltchim a esuat dupa ce adjudecatarul licitatiei, Dan Diaconescu, nu a platit suma convenita de 45 de milioane de euro pentru pachetul de actiuni detinut de Ministerul Economiei.

Diaconescu a tergiversat semnarea contractului pana in ultima zi a perioadei in care se putea derula tranzactia.

Premierul Victor Ponta si ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, au anulat, cu cateva ore inainte de termenul legal, contractul cu Dan Diaconescu, spunand ca acesta din urma nu a avut niciodata intentia de a cumpara combinatul.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1265 ori