UPDATE Oltchim: Peste 1000 de angajati vor fi concediati

Luni, 01 Aprilie 2013, ora 18:18
1644 citiri
UPDATE Oltchim: Peste 1000 de angajati vor fi concediati
Foto: Dcnews.ro

Mai mult de 1000 de angajati ai combinatului chimic Oltchim Ramnicu Valcea vor fi concediati, a spus liderul sindical Corneliu Cernev, care a precizat insa a toti vor primi o parte din salariile restante pana pe 15 aprilie.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a confirmat faptul ca listele de concediati exista, dar ca nu au fost facute publice.

"Salariatii primesc 6, 8 sau 12 salarii in functie de vechime, plus ajutor de somaj si indemnizatie de sprijin de pana la 1.450 de lei", a precizat liderul sindical.

La randul sau, Vosganian a precizat ca suma pregatita pentru salariile restante se ridica la 12,5 milioane de euro si vor intra in conturile angajatilor pana la jumatatea lunii aprilie, Fondul de Garantare avand banii necesari.

Ministrul Economiei a declarat ca productia la Oltchim s-a triplat in ultimele trei luni, insa, pentru a deveni profitabil, trebuie sa depaseasca o capacitate de 50%. In acelasi timp, pragul este foarte greu de ajuns, deoarece bancile sunt reticente in a mai acorda credite companiei.

"Bancile sunt foarte ezitante, incercam o formula in care sa reunim traderi, institutii financiare nebancare si sa cream o formula de finantare a Oltchim si restul in materie prima oferita de furnizori", a spus Vosganian.

Piperea anunta miercuri numarul disponibilizatilor de la Oltchim

Administratorul judiciar al societatii Oltchim trebuia sa anunte miercuri numarul salariatilor disponibilizati de pe platforma de la Ramnicu Valcea,.

Administratorul judiciar al Oltchim a adaugat ca planul complet de restructurare si de reorganizare a societatii Oltchim cel mai probabil in perioada iunie - septembrie 2013, dupa solutionarea contestatiilor la tabelul de creante.

"Planul de reorganizare ar trebui sa fie prezentat, teoretic, in 20 aprilie, cand se afiseaza tabelul creantelor. Insa, practic, acesta va fi prezentat dupa solutionarea contestatiilor, cel mai probabil in perioada iunie - septembrie", a adaugat Piperea.

Negocierile cu creditorii si partenerii combinatului continua

Administratorii judiciar ai Oltchim continua negocierile cu traderii societatii Oltchim si cu bancile creditoare pentru obtinerea finantarii necesare pentru continuarea activitatii combinatului.

Numarul vehiculat al angajatilor Oltchim ce urmeaza sa fie disponibilizati este estimat intre 1.000 si 1.300 salariati.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat vineri ca administratorii judiciari s-au angajat sa respecte Contractul colectiv de munca al angajatilor.

"Saptamana viitoare va exista un dialog cu toti partenerii combinatului astfel incat sa fie asigurata o crestere a capacitatii de productie de la 25% la o capacitate care sa asigure profitabilitatea, adica la 60%", a precizat Varujan Vosganian.

Protestatarii la Oltchim au pornit, luni, in mars pe DN 67 spre Ramnicu Valcea paralizand traficul si strigand lozinci antiguvernamentale. Marsul salariatilor de la Oltchim a pornit in jurul orei 10.00 din curtea intreprinderii, traversand toata platforma industriala. Oamenii au fost chemati sa li se alature in drumul lor spre municipiul Ramnicu Valcea.

De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
Mai multe țări din Europa de Est au fost afectate vineri, 21 iunie, de o pană de curent importantă, din cauza temperaturilor ridicate. Este vorba despre Muntenegru, Bosnia și cea mai mare...
Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
Vești bune pentru o categorie de români: vor primi câte 700 de lei în cont. Președintele Klaus Ioahnnis tocmai a semnat decretul prezidențial. Klaus Iohannis a promulgat, legea pentru...
#disponibil Oltchim, #restructurare Oltchim, #dialog sindicate Oltchim, #proteste Oltchim , #stiri Oltchim

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Ce simbolizează o sticlă cu apă lăsată pe acoperișul unei mașini. Oportunitatea nebănuită de majoritatea oamenilor
  2. Cele trei modele de autoturisme SUV care trebuie evitate atunci când sunt vândute second hand
  3. Un gigant auto care are fabrică și în România trece la concedieri masive
  4. Prețurile au luat-o razna complet pe litoralul românesc: stațiunea care concurează cu Mamaia, din acest punct de vedere
  5. Un sediu AUR a fost vândut cu o sumă colosală. Mesajul cu maximă vizibilitate care ere afișat ”în vitrină”
  6. Statul care devine patria miliardarilor. Peste 6.700 de bogați ar urma să se mute aici până la sfârșitul acestui an
  7. Familia Becali, gata să dea lovitura. Investiție masivă pregătită în Constanța
  8. Super-afacere pe criză: profit-record făcut de un cunoscut lanț de covrigării
  9. BNR dă unde verde milionarului Dan Ostahie să cumpere o bancă românească. Cum se va numi noua instituție
  10. Firma unei femei de afaceri condamnată într-un dosar al Clanului Sportivilor pune garduri de milioane de euro pe banii unei primării din Capitală