Peste 1000 de persoane protesteaza la Oltchim. Vosganian promite plata salariilor pana vineri

Joi, 28 Martie 2013, ora 11:20
1294 citiri
Peste 1000 de persoane protesteaza la Oltchim. Vosganian promite plata salariilor pana vineri

Peste 1.000 de salariati ai Combinatului Chimic Oltchim s-au strans, joi dimineata, intr-un miting de amploare in curtea institutiei, protestand fata de restantele salariale din luna decembrie si lipsa perspectivelor cu privire la viitorul celui mai mare agent economic din judetul Valcea.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a confirmat ca vineri vor fi achitate restantele salariale la Oltchim, a declarat joi primarul municipiului Ramnicu Valcea, Emilian Francu, potrivit Agerpres.

"Am confirmarea domnului Vosganian, este o veste buna sper pentru toti salariatii, s-au gasit resurse financiare pentru a se achita restantele salariale la Oltchim", a precizat Francu.

Drumul National 64 a fost blocat din nou

Aproximativ 300 de angajati de la Oltchim au blocat din nou, joi, DN64 Ramnicu Valcea Slatina, ei manifestand pentru repornirea combinatului.

Salariatii au recurs din nou la metoda traversarii continue pe trecerea de pietoni, blocand astfel traficul auto pe drumul national care leaga Ramnicu Valcea de Slatina.

Politia a fost nevoita sa devieze circulatia pe rute ocolitoare.

Salariatii combinatului au declarat ca nu se multumesc doar cu "praful in ochi", adica cu recuperarea restantelor salariale, si vor sa stie care este viitorul economic si strategia pentru Oltchim.

Angajatii combinatului Petrochimie de la Pitesti s-au alaturat protestelor de la Valcea

Participantii la protestul din curtea Oltchim sunt atat angajati ai combinatului de la Valcea, cat si ai combinatului Petrochimie de la Pitesti.

Salariatii striga lozinci antiguvernamentale, impotriva administratorilor judiciari ai combinatului si declara ca nu vor inceta protestele pana nu vor primi raspunsuri certe sau pana ce ministrul Ponta nu va veni la combinat.

Miercuri dimineata salariatii de la Oltchim au blocat timp de doua ore DN64 Ramnicu Valcea - Slatina.

Combinatul valcean Oltchim este cea mai mare unitate economica din judet avand peste 3.000 de angajati. De noua luni traverseaza cea mai grava criza economica, a fost inchis in vara anului 2012, a trecut printr-o tentativa de privatizare nereusita, a fost repornit la 5% capacitate in octombrie, iar de la sfarsitul lunii ianuarie 2013 se afla in procedura de insolventa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#proteste Oltchim, #drum national blocat Oltchim, #plata salarii Oltchim , #stiri Oltchim