Oltchim vrea sa imprumute 250 milioane de euro pentru investitii

Joi, 28 Iulie 2011, ora 16:03
1307 citiri
Oltchim vrea sa imprumute 250 milioane de euro pentru investitii

Pentru finantarea investitiilor si capital de lucru, combinatul chimic Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) vrea sa contracteze imprumuturi cumulate de 250 milioane de euro, anunta Mediafax.

 

Astfel, suma de 100 milioane de euro este propusa pentru finantarea investitiilor deja demarate, cat si pentru alte investitii care trebuie efectuate in continuare in activitatea de petrochimie, dar si pe platforma de la Ramnicu Valcea.

Diferenta, de 150 milioane de euro, este destinata pentru capital de lucru.

De asemenea, actionarii vor discuta modificarea unui articol din actul constitutiv, la cererea Ministerului Economiei, in vederea separarii functiilor de director general si presedintele CA.

In prezent, Constantin Roibu ocupa ambele functii.

Actionarii se vor intalni la 29 august pentru a discuta propunerile administratorilor, iar pe ordinea de zi se numara si aprobarea inchirierii, pe o perioada de 15 ani, catre Linde Gas Romania a unui teren, in suprafata de 21.401 metri patrati, din comuna Bradu, judetul Arges, in incinta combinatului, in vederea construirii unei fabrici de oxigen azot pentru furnizarea de gaze tehnice unitatii de petrochimie Arpechim Pitesti.

Linde Gas Romania este subsidiara a grupului german Linde, cu activitati in sectorul gazelor industriale si ingineriei.

Actionarii vor mai discuta limitarea vanzarilor de produse prin intermediari la maximum 5%, diferenta din productie urmand sa fie vanduta direct catre utilizatorii finali, precum si vanzarea activului Statia de Epurare Stejaret.

De asemenea, combinatul ar putea inceta vanzarea de produse catre firme rezidente in paradisuri fiscale, cum ar fi Cipru, Elvetia, Insulele Cayman, fara aprobarea prealabila in AGA.

 

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#oltchim imprumut, #oltchim investitii, #oltchim , #stiri Oltchim