Oltchim va fi privatizata dupa ce va trece pe profit

Marti, 03 August 2010, ora 14:56
1255 citiri
Oltchim va fi privatizata dupa ce va trece pe profit

Combinatul chimic Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT) va fi privatizat dupa ce va trece pe profit, a declarat, marti, ministrul Economiei, Adriean Videanu, citat de Mediafax.

"Oltchim intra in procesul de privatizare, dar la momentul oportun. Capitalurile proprii sunt negative si daca incerc sa il vand acum nu obtin nimic pe el", a declarat Videanu, la videochatul Gandul.

El a spus ca in prezent negociaza cu Uniunea Europeana conversia unei creante pe care AVAS o detine la Oltchim in actiuni si astfel combinatul sa aiba "capitaluri proprii pozitive".

Oltchim a incheiat primul trimestru cu pierderi de 52,8 milioane lei (12,7 milioane euro), de 1,8 ori mai mari fata de rezultatul negativ din perioada similara a anului precedent, de 28 milioane lei.

La finele lunii martie, compania avea datorii de 1,91 miliarde lei, in crestere cu 11,6% comparativ cu valoarea din primul trimestru al anului trecut, de 1,71 miliarde lei.

Pe de alta parte, creantele au scazut cu 8,9%, la 206,53 milioane lei, fata de suma pe care o avea de recuperat in martie 2009, de 226,74 milioane lei.

Oltchim estimeaza ca va obtine in acest an un profit de 8,5 milioane lei, de la pierderi de 209,8 milioane lei anul trecut, si venituri mai mari de 2,5 ori, la 2,727 miliarde lei.

 

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#oltchim, #privatizare, #videanu , #stiri Oltchim