Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Oltchim investeste 20 de milioane de euro in mediu

Oltchim investeste 20 de milioane de euro in mediu

Compania Oltchim SA Ramnicu Valcea a transmis Bursei de Valori Bucuresti un comunicat prin care explica programul de investitii pentru perioada 2005-2007.Conform informatiilor transmise, valoarea investitiilor pe care compania intentioneaza sa le efectueze este de peste 200 de milioane de euro, necesari pentru modernizarea tehnologiilor folosite. Din aceasta suma, 30 de milioane vor fi folositi pentru indeplinirea normelor de protectie si sanatate a omului si a mediului, stabilite de acquis-ul comunitar.

Potrivit comunicatului companiei, principalele investitii in tehnologie vor viza conversia instalatiei de electroliza, modernizarea si cresterea capacitatii de productie a instalatiilor de clorura si policlorura de vinil si, in general, modernizarea tuturor instalatiilor in vederea alinierii lor la normele impuse de Uniunea Europeana (UE). In cadrul programului de investitii care vizeaza alinierea la normele UE, Oltchim a comunicat intentia de achizitionare a unor instalatii de ardere a deseurilor, modernizarea statiilor de tratare a apelor uzate din instalatiile de evacuare, amenajarea ecologica a batalului de reziduuri chimice, etc., proiecte cu termen final stabilit pentru anul 2007. Sumele necesare finantarii acestor programe sunt asigurate atat din surse proprii, cat si din surse provenite din fondurile europene de mediu, sau alte tipuri de finantare externa. In comunicatul transmis de Otlchim se mentioneaza si decizia AGA din 24 aprilie 2005, prin care s-a aprobat inceperea procedurilor de constituire a unei societati cu capital mixt. Aceasta decizie are in vedere marirea capacitatii de productie pentru panourile de poliuretan de la 300.000 metri patrati pe an (mp/an) la 2.000.000 mp/an, dar si cea de profile PVC, de la 4.000 tone pe an la 20.000 tone. Nu au fost incepute, inca, procedurile de formare a unei societati cu capital mixt pentru realizarea unei unitati de productie a poliesterilor, se mai arata in comunicat.

Anca Vlada

Curierul National

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 703 ori