Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Oltchim, "incoltit" de executari silite. Furnizorii vor banii

Oltchim, "incoltit" de executari silite. Furnizorii vor banii


Combinatul Oltchim este in pericol de a fi executat silit pentru o datorie de sapte milioane de euro, ipotecata cu instalatii in valoare de 42 de milioane de euro, dar si pentru alte contracte incheiate in anii trecuti.

Mai multe contracte incheiate de conducerea Oltchim, in urma carora au fost ipotecate terenuri, echipamente sau actiuni, ar putea creste incercarile de executare silita a societatii.

O serie de bunuri mobile ipotecate apartinand Diviziei Petrochimice Oltchim din comuna Bradu, au fost scoase vineri la licitatie, conform unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

Un alt exemplu de contract pagubos este o datorie catre un offshore din Cipru, Calvi Trade Limited, catre care Oltchim avea in aprilie 2012 o datorie de 8,22 milioane de euro, potrivit unor documente intrate in posesia Hotnews.

Combinatul chimic de la Valcea a fost oprit la sfarsitul lunii august din cauza datoriilor de peste 500 milioane euro. In luna septembrie a trecut printr-un proces de privatizare nereusit, iar in luna octombrie s-a reusit repornirea unei sectii - Electroliza cu membrana - reprezentand 10% din capacitatea de productie pentru un numar de 100 de angajati din cei 3.200 care lucreaza efectiv la Oltchim.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1250 ori