Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Oltchim ar putea incepe sa functioneze de vineri, la 30% capacitate

Oltchim ar putea incepe sa functioneze de vineri, la 30% capacitate


Combinatul Oltchim ar putea functiona de la sfarsitul acestei saptamani la o capacitate de productie de 30%, a declarat miercuri liderul protestatarilor, Corneliu Cernev.

"Protestele am putea spune ca sunt suspendate incepand de astazi dupa ce conducerea ne-a informat ca in decursul zilei si maine, joi, vor fi achitate salariile pe luna septembrie iar pana la sfarsitul lunii cele aferente lunii octombrie. La acestea se adauga si drepturile cu privire la concediul de odihna si de mentionat ca s-au virat in conturile CAR-ului suma de 6 miliarde lei vechi pentru nevoile oamenilor. In aceste conditii ne-am oprit din protest, mai putin cei sase grevisti ai foamei care au declarat ca vor renunta la aceasta forma de protest numai dupa o discutie cu Victor Ponta", a precizat Cernev.

Totodata, liderul protestarilor a precizat ca in cursul zilei de miercuri va fi repornita Sectia de Propenoxid urmand ca pana vineri sa mai fie repornite alte doua sectii ale combinatului, Polieteri si Sinteze organice.

"Astfel, daca aceste lucruri se vor realiza, combinatul Oltchim ar functiona incepand de vineri la o capacitate de productie de 30%", a subliniat Cernev.

Salariatii de la Oltchim au protestat timp de trei zile in curtea societatii nemultumiti de neplata salariilor pe luna septembrie si de nereluarea procesului de productie la combinat.

Combinatul chimic de la Valcea a fost oprit la sfarsitul lunii august din cauza datoriilor de peste 500 milioane euro. In luna septembrie a trecut printr-un proces de privatizare nereusit, iar in luna octombrie s-a reusit repornirea unei sectii - Electroliza cu membrana - reprezentand 10% din capacitatea de productie pentru un numar de 100 de angajati din cei 3.200 care lucreaza efectiv la Oltchim.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1664 ori