Oltchim ar putea incepe sa functioneze de vineri, la 30% capacitate

Miercuri, 14 Noiembrie 2012, ora 16:07
1823 citiri
Oltchim ar putea incepe sa functioneze de vineri, la 30% capacitate

Combinatul Oltchim ar putea functiona de la sfarsitul acestei saptamani la o capacitate de productie de 30%, a declarat miercuri liderul protestatarilor, Corneliu Cernev.

"Protestele am putea spune ca sunt suspendate incepand de astazi dupa ce conducerea ne-a informat ca in decursul zilei si maine, joi, vor fi achitate salariile pe luna septembrie iar pana la sfarsitul lunii cele aferente lunii octombrie. La acestea se adauga si drepturile cu privire la concediul de odihna si de mentionat ca s-au virat in conturile CAR-ului suma de 6 miliarde lei vechi pentru nevoile oamenilor. In aceste conditii ne-am oprit din protest, mai putin cei sase grevisti ai foamei care au declarat ca vor renunta la aceasta forma de protest numai dupa o discutie cu Victor Ponta", a precizat Cernev.

Totodata, liderul protestarilor a precizat ca in cursul zilei de miercuri va fi repornita Sectia de Propenoxid urmand ca pana vineri sa mai fie repornite alte doua sectii ale combinatului, Polieteri si Sinteze organice.

"Astfel, daca aceste lucruri se vor realiza, combinatul Oltchim ar functiona incepand de vineri la o capacitate de productie de 30%", a subliniat Cernev.

Salariatii de la Oltchim au protestat timp de trei zile in curtea societatii nemultumiti de neplata salariilor pe luna septembrie si de nereluarea procesului de productie la combinat.

Combinatul chimic de la Valcea a fost oprit la sfarsitul lunii august din cauza datoriilor de peste 500 milioane euro. In luna septembrie a trecut printr-un proces de privatizare nereusit, iar in luna octombrie s-a reusit repornirea unei sectii - Electroliza cu membrana - reprezentand 10% din capacitatea de productie pentru un numar de 100 de angajati din cei 3.200 care lucreaza efectiv la Oltchim.

De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
Mai multe țări din Europa de Est au fost afectate vineri, 21 iunie, de o pană de curent importantă, din cauza temperaturilor ridicate. Este vorba despre Muntenegru, Bosnia și cea mai mare...
Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
Vești bune pentru o categorie de români: vor primi câte 700 de lei în cont. Președintele Klaus Ioahnnis tocmai a semnat decretul prezidențial. Klaus Iohannis a promulgat, legea pentru...
#proteste Oltchim, #productie Oltchim, #Oltchim combinat , #stiri Oltchim

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Ce simbolizează o sticlă cu apă lăsată pe acoperișul unei mașini. Oportunitatea nebănuită de majoritatea oamenilor
  2. Cele trei modele de autoturisme SUV care trebuie evitate atunci când sunt vândute second hand
  3. Un gigant auto care are fabrică și în România trece la concedieri masive
  4. Prețurile au luat-o razna complet pe litoralul românesc: stațiunea care concurează cu Mamaia, din acest punct de vedere
  5. Un sediu AUR a fost vândut cu o sumă colosală. Mesajul cu maximă vizibilitate care ere afișat ”în vitrină”
  6. Statul care devine patria miliardarilor. Peste 6.700 de bogați ar urma să se mute aici până la sfârșitul acestui an
  7. Familia Becali, gata să dea lovitura. Investiție masivă pregătită în Constanța
  8. Super-afacere pe criză: profit-record făcut de un cunoscut lanț de covrigării
  9. BNR dă unde verde milionarului Dan Ostahie să cumpere o bancă românească. Cum se va numi noua instituție
  10. Firma unei femei de afaceri condamnată într-un dosar al Clanului Sportivilor pune garduri de milioane de euro pe banii unei primării din Capitală