Oltchim ar putea fi repornit intr-o luna - Daniel Chitoiu

Luni, 08 Octombrie 2012, ora 13:03
1155 citiri
Oltchim ar putea fi repornit intr-o luna - Daniel Chitoiu

Combinatul chimic Oltchim Ramnicu Valcea ar putea fi redeschis intr-o luna, a declarat, luni, ministrul Economiei, Daniel Chitoiu.

Chitoiu a precizat ca din discutiile pe care le-a purtat cu reprezentantii bancii care a blocat conturile Oltchim, acestea urmeaza sa fie deblocate.

"Am avut intalnirea cu noua conducere a Oltchim si cu reprezentantii OPSPI, de asemenea la ora 12 o sa avem o intalnire si cu bancile creditoare sa gasim solutii pentru repornirea combinatului.

Intr-adevar, o banca a blocat conturile, era normal sa-si recupereze ratele la credit, dar din discutiile pe care le-am purtat cu banca respectiva urmeaza sa fie deblocate conturile. (...) Asta se negociaza acum - programul de repornire a combinatului - noi speram ca in maxim o luna sa repornim combinatul", a mentionat acesta, inainte de sedinta conducerii PNL.

Ministerul Economiei ar putea acorda un imprumut pentru repornirea Oltchim

De asemenea, Chitoiu a punctat ca ministerul Economiei doreste acordarea unui ajutor de salvare pentru reluarea activitatii la Oltchim.

"Dupa cum stiti, eu vineri am semnat o scrisoare catre Comisia Europeana in care am instiintat ca dorim sa acordam un ajutor de salvare pentru reluarea activitatii la Oltchim.

Stiti foarte bine ca noi putem sa acordam un ajutor de salvare sub forma de imprumut pe termen de sase luni de zile la dobanda pietii pentru repornirea activitatii la combinatul Oltchim. Suma pe care statul o poate avansa va rezulta si din negocierea cu bancile creditoare astfel incat sa stim cu ce suma pot veni ele la finantare.

Achitam salarii partiale in fiecare saptamana pe masura ce recuperam din creantele Oltchim de la debitori si de asemenea, in momentul in care avem capital de lucru integral atunci vom achita integral salariile restante", a explicat ministrul.

Comitetul pentru Stabilizarea Financiara a Oltchim a fost infiintat. Care sunt obiectivele

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Oltchim deblocare conturi, #Oltchim declaratii Chiritoiu, #reluare activitate Oltchim , #stiri Oltchim