Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Oltchim a cheltuit aproape 13 milioane de euro cu servicii de paza, media, consultanta

Oltchim a cheltuit aproape 13 milioane de euro cu servicii de paza, media, consultanta


Combinatul Oltchim a cheltuit intre 2009 si 2011 suma de 12,8 milioane de euro pe servicii de consultanta juridica, de consultanta tehnica si economica, pentru servicii de paza, media si pentru inchirierea de bunuri, rezulta dintr-un raport elaborat de Corpul de control al primului-ministru privind activitatea companiei in perioada mentionata.

"Desi, prin intermediul Directiei Economice au fost incheiate un numar de aproximativ 200 de contracte al caror obiect a constat, in principal, in contractarea de servicii de consultanta juridica, servicii de consultanta tehnica si economica, servicii de paza, servicii media si inchiriere de bunuri, la nivelul Oltchim nu exista elaborata o procedura prin care sa fie reglementata contractarea acestor servicii. Referitor la contractele incheiate la nivelul Oltchim pentru servicii de consultanta juridica, servicii de consultanta tehnica si economica, servicii de paza, servicii media si pentru inchirierea de bunuri au rezultat urmatoarele: in perioada supusa controlului Oltchim a incheiat contracte pentru servicii de consultanta juridica, servicii de consultanta tehnica si economica, servicii de paza, servicii media si pentru inchirierea de bunuri in valoare totala de aproximativ 53.825.845 lei (12.815.680 euro)", se arata in raportul obtinut luni, la solicitarea AGERPRES, documentul datand din 9 ianuarie 2012.

Potrivit documentului, in valoarea totala a contractelor pentru servicii de consultanta juridica, servicii de consultanta tehnica si economica, servicii de paza, servicii media si pentru inchirierea de bunuri, ponderea cea mai mare o are valoarea contractelor de servicii de paza (27%), urmata de valoarea contractelor de consultanta juridica, tehnica si economica (25%), valoarea contractelor de inchiriere pentru bunuri luate in chirie de la terti (19%) si cea a contractelor media (17%).

Raportul a fost intocmit in mandatul fostului premier Emil Boc, dateaza din 9 ianuarie 2012 si are semnatura sefului Corpului de control al primului-ministru de la acea data, Sorin Alazaroaie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 989 ori