Oil Gas Trade: Dupa preluarea Oltchim angajatii disponibilizati vor fi reincadrati

Miercuri, 20 Noiembrie 2013, ora 09:27
1754 citiri
Oil Gas Trade: Dupa preluarea Oltchim angajatii disponibilizati vor fi reincadrati

Reprezentantul companiei rusesti Oil Gas Trade (OGT) Florin Rozescu a declarat marti ca dupa preluarea Oltchim angajatii disponibilizati vor fi reincadrati la munca, odata cu repornirea instalatiilor.

"Ii vom angaja pe cei care au fost disponibilizati, categoric, in momentul cand vom porni instalatiile, nu le putem reporni in gol, o sa luam toti oamenii profesionisti, cei care stiu ce inseamna aceea petrochimie. Vreau sa mai spun ceva. In 14 august am inaintat o adresa catre Petrom prin care am solicitat rafinaria Arpechim. Noi am fost de la bun inceput interesati de achizitionarea Arpechim", a afirmat Florin Rozescu.

Oil Gas Trade este interesat de Arpechim

El a adaugat ca cei de la Petrom au dat un raspuns afirmativ si au spus ca se va discuta aceasta solicitare impreuna cu Ministerul Economiei dupa ce se va termina procedura legata de Oltchim.

"Vreau sa spun ca deja noi am pre-agreat contractele de furnizare materie prima. Am pre-agreat cu Lukoilul din Bulgaria, materia prima pentru platforma Bradu pentru a doua zi dupa ce vom prelua Oltchim si pentru combinatul de la Valcea. Deci noi avem deja materia prima pregatita. Am mai cerut inca din luna august ca toate ofertele pentru achizitionarea Oltchim sa fie facute publice si am cerut ca in caietul de sarcini, ca orice oferta financiara sa fie sustenabila, adica cel care vine sa arate ca are si banii. Pe scurt dorim sa achizitionam Oltchim, platforma Bradu si Arpechim si sa le dezvoltam. Avem banii necesari investitiilor care trebuie facute, inca din august", a declarat Rozescu.

Potrivit acestuia, din discutiile avute cu cei din conducerea combinatului, dupa data de 2 decembrie va incepe etapa depunerii ofertelor angajante.

"Am inteles ca in data de 2 decembrie va fi o adunare generala a creditorilor. Din acel moment se pot face ofertele angajante catre administratorii judiciari. Metoda crearii acestui Oltchim II sau Oltchim SPV este o modalitate care se face international buna, care a fost facuta cu Chrysler, in America, care a fost vandut pentru 500 de milioane de dolari, avand datorii de 13 miliarde. Din informatiile pe care le am eu suma Oltchim II este de 294 de milioane de euro. Suma minima de 164 de milioane de euro. Noi suntem dispusi sa dam atat cat ni se cere. OGT vrea aceste trei obiective, doreste sa investeasca, nu sa-l vanda, nu sa faca tranzactii cu aceste active. OGT-ul are petrol, este petrolul nostru, am nafta mea, deci cand aduc materia prima a mea pe care o bag aici in combinat pretul pe orice produs automat scade. Deja noi ne-am facut planul de marketing pe Europa", a explicat Florin Rozescu.

El a declarat ca interesul pentru Oltchim al celor de la OGT a aparut in luna mai a acestui an.

"In momentul de anul trecut la privatizarea din 31 octombrie, acel mare bluf, absolut toate guvernele, toate statele stiau dar nimeni nu a participat la acea privatizare. A fost acel mare bluf, intamplator in acea clipa eu eram la televizor si am vazut ce s-a intamplat. Am inceput sa vorbesc cu prietenii mei din Federatia Rusa, in asa fel incat sa gasim un investitor clar, strategic, care sa doreasca sa dezvolte si care sa aiba bani. Pot sa spun ca subiectul Oltchim la Moscova se stia in detaliu. Dar nu doar aici, poti sa mergi la Londra, la Amsterdam, in Brazilia, oriunde se stie subiectul Oltchim. Dar sunt putini cei care vin. (...). In luna mai i-am intalnit pe cei de la OGT - Vladimir Zelianikov de 40 de ani si Serghei Ivanov de 39 de ani - si le-am prezentat tot ce inseamna Oltchim. Ce doi au lucrat in petrol, au construit aceasta companie, la inceput traderi, apoi au cumparat doua rafinarii, una dintre ele fiind cea mai veche, de 135 de ani", a afirmat Florin Rozescu.

El a oferit la finalul conferintei de presa o mapa cu documentele depuse de OGT din luna iunie pentru preluarea Oltchim.

Oltchim Ramnicu Valcea este o societate de stat aflata din luna ianuarie in insolventa si propusa pentru privatizare.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#privatizare oltchim oltchim arpechim , #stiri Oltchim