MFP si Ministerul Economiei trebuie sa gaseasca o solutie pentru Oltchim

Luni, 01 Iunie 2009, ora 12:45
1520 citiri
MFP si Ministerul Economiei trebuie sa gaseasca o solutie pentru Oltchim

Vicepresedintele PDL, Gheorghe Flutur, a declarat, astazi, dupa sedinta conducerii coalitiei guvernamentale, ca Ministerul Finantelor si Ministerul Economiei au fost mandatate sa gaseasca solutii pentru acordarea garantiilor de stat pentru SC Oltchim.

Flutur a afirmat ca cei doi ministri au fost mandatati de conducerea celor doua partide guvernamentale sa gaseasca o solutie pentru acordarea de garantii de stat pentru Oltchim, dar si pentru procedurile de aprobare a acestor garantii de catre Comisia Europeana,anunta Mediafax.

Combinatul chimic Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT) a imprumutat 700.000 de euro de la sucursala din Romania a GarantiBank International NV pentru finantarea activitatii curente.

Contractarea creditului, cu scadenta in luna mai a anului 2010, a fost aprobata de Consiliul de Administratie al companiei in 22 aprilie, se arata intr-un raport al combinatului chimic transmis, vineri, Bursei de Valori Bucuresti.

"Garantarea acestui imprumut se realizeaza cu gaj asupra tuturor conturilor deschise de societate la banca, bilet la ordin in alb si cesiuni de creante", mentioneaza sursa citata.

Combinatul chimic a incheiat primul trimestru al acestui an cu pierderi de 28 milioane lei, de aproape opt ori mai mari fata de rezultatul negativ din perioada similara a anului trecut, de 3,6 milioane lei.

Cifra de afaceri a companiei s-a redus in primul trimestru cu 39,1%, de la 467,4 milioane lei in perioada similara din 2008, la 284,6 milioane lei (66,6 milioane euro).

Compania a bugetat pentru acest an investitii in valoare de 576,8 milioane de lei, dintre care 500 milioane de lei din credite.

Totodata, directorul general al combinatului chimic, Constantin Roibu, a declarat la inceputul lunii martie ca Oltchim are in plan contractarea unor credite de 480 milioane de euro.

Oltchim este detinuta majoritar de stat, structura actionariatului fiind impartita intre Ministerul Economiei - 54,79%, Petro Carbo Chem SE - Germania -12,15%, persoane fizice -17,2% si alte persoane juridice - 15,8%.

Cele mai recente tranzactii cu actiunile Oltchim au avut loc joi, la pretul de 0,242 lei pe unitate.

Capitalizarea combinatului chimic este de 83,01 milioane de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorelte să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
#capitalizare, #chimic, #combinat, #de, #garantii, #investitii, #oltchim, #stat, #tranzactii , #stiri Oltchim