ME: exista posibilitatea sa cumparam actiunile PCC la Oltchim

Marti, 08 Iunie 2010, ora 12:24
1225 citiri
ME: exista posibilitatea sa cumparam actiunile PCC la Oltchim

Secretarul de stat din Ministerul Economiei, Borbely Karoly, a declarat marti ca, in timp, exista posibilitatea ca statul roman sa cumpere cele 12,15% actiuni pe care grupul german PCC SE le detine la combinatul chimic Oltchim din Ramnicu Valcea, dar nu este sigur daca acestia vor vrea sa le vanda, precizeaza NewsIn.

"Noi urmarim calea dialogului, sa ne intelegem cu actionarul minoritar PCC SE. Intentia noastra este sa mentinem Oltchim pe linia de plutire, sa ajutam compania sa treaca peste aceasta perioada grea", a declarat Borbely Karoly.

De asemenea, secretarul de stat estimeaza ca Oltchim va ajunge pe profit abia anul viitor, si nu in acest an, in conditiile in care in primul trimestru al acestui an combinatul a avut pierderi de 52,8 milioane lei.

"Speram ca anul viitor Oltchim sa intre pe profit si, odata cu acest lucru, speram ca atitudinea actionarului minoritar sa se schimbe, pentru ca societatea va fi profitabila", a precizat Borbely Karoly.

Grupul german PCC SE, al doilea actionar al combinatului Oltchim din Ramnicu Valcea, a acuzat deseori conducerea combinatului chimic ca nu elaboreaza o strategie realista de dezvoltare a companiei.

La randul sau, in octombrie 2009, Ministerul Economiei sustinea ca plangerile PCC la adresa conducerii Oltchim fac parte dintr-o strategie agresiva pentru preluarea combinatului la o valoarea cat mai mica. Oltchim Ramnicu Valcea este cea mai importanta unitate din industria petrochimica din Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#actiuni, #oltchim, #pcc , #stiri Oltchim