Investitorii nu sunt interesati de Oltchim - Victor Ponta

Marti, 09 Octombrie 2012, ora 11:27
1366 citiri
Investitorii nu sunt interesati de Oltchim - Victor Ponta
Sursa foto: gandul.info

Combinatul Oltchim nu este atragator pentru investitori, pentru ca activeaza intr-un domeniu industrial care merge prost atat in Europa, cat si in lume, a declarat marti premierul Victor Ponta.

"Nu sunt foarte multi investitori. Nu sunt. Singurul investitor puternic si capabil, care si-a manifestat interesul pentru Oltchim, a fost compania TISE", a spus Victor Ponta, care a adaugat ca spera ca grupul rus sa revina al viitoare licitatie de privatizare a combinatului.

Firma TISE, din Rusia, s-a aratat intersata de preluarea actiunilor de la combinatul Oltchim Ramnicu Valcea, dupa ce in primavara acestui an a trimis si o scrisoare de intentie neangajanta catre GUvernul Romaniei.

Anul trecut, in luna noiembrie, o delegatiei a companiei TISE a fost intr-o vizita la ministrul Economiei de atunci, Ion Ariton. Reprezentantii companiei si-au manifestat atunci interestul pentru achizitia actiunilor Oltchim si pentru investitiile necesare retehnologizarii combinatului.

"In acest moment, cel mai important este sa venim cu planul de restructurare", a spus Victor Ponta.

Guvernul a transmis Comisiei Europene avizul pentru ca la Oltchim sa fie acordat un imprumut pana in 10 milioane euro si asteapta raspunsul Executivului comunitar intr-un interval de 30 zile.

Reprezentanti ai ministerelor Economiei si Finantelor, AVAS, Electrica si ai unor banci care au de recuperat bani de la Oltchim vor infiinta Comitetul pentru Stabilizarea Financiara a Oltchim (CSFO), care-si propune plata salariilor restante, repornirea activitatii si gasirea unui investitor.

Combinatul chimic va fi restructurat si reorganizat, iar investitorul trebuie sa aiba o capacitate financiara care sa poata asigura operarea Oltchim si Arpechim la un nivel cat mai apropiat de capacitatea de productie potentiala a acestora.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#investitori Oltchim, #compania TISE investitie Oltchim, #privatizare oltchim , #stiri Oltchim