In maxim doua saptamani va fi elaborat planul de reorganizare pentru OLTCHIM

Miercuri, 17 Aprilie 2013, ora 16:35
1367 citiri
In maxim doua saptamani va fi elaborat planul de reorganizare pentru OLTCHIM
Sursa foto: RTV.net

Consilierul onorific al premierului Victor Ponta, Ionel Blanculescu, a declarat, miercuri, la Ramnicu Valcea, intr-o intalnire cu sindicalistii de la OLTCHIM, ca in maxim doua saptamani va fi elaborat un plan de reorganizare a societatii urmand ca acesta sa fie prezentat administratorului judiciar.

La acest plan vor lucra 5-7 specialisti coordonati de Blanculescu, carora li se va alatura si Petru Pop, consultantul acestuia in probleme de petrochimie. Blanculescu a vorbit despre reorganizarea cu succes a OLTCHIM prin punerea in aplicare a doua module.

"Acest program de restructurare se va baza pe o functionare a OLTCHIM pe doua module. Un prim modul operational va fi format din centrele de profit care pot fi azi operationalizate fara niciun fel de probleme - soda caustica, polioli si oxoalcooli iar un al doilea modul va ramane activ, format din resursa umana care va intra la nivelul II in functiune.

In primul modul va fi vorba de peste 50% din personalul OLTCHIM iar in al doilea modul din 500-700 de salariati care nu vor putea in prima faza operationala sa intre in functiune insa acesta va ramane activ, salarizat si va intra intr-un program de conversie profesionala, consolidare profesionala si prin rotatie, practica profesionala la nivelul centrelor operationale care vor functiona astfel incat intr-o perioada de la 1-2 ani, perioada pe care o anticipez ca perioada in care petrochimia romaneasca va reveni pe trend de crestere, acest al doilea modul de 500-700 de angajati sa reintre in plin in actiune", a precizat Blanculescu.

In aceasta perioada, a mai spus Blanculescu, pregatirea acestor salariati se va face in special in baza unui proiect generat prin programul de restructurare, prin fonduri europene prin programul POSDRU, "astfel incat acesti salariati sa fie pregatiti din punct de vedere profesional pentru nucleele operationale care vor urma".

OLTCHIM va fi repus in functiune total in maxim trei ani, daca se va aproba exploatarea gazelor de sist

Cat despre functionarea combinatului "la pachet" cu Rafinaria Pitesti, acesta a mentionat ca in momentul de fata se poate aduce in discutie situatia respectiva doar in conditiile in care un investitor strain se va arata interesat de domeniul petrolier.

"In acest program de restructurarea va figura formula si solutia de repunere in functiune a pirolizei de la ARPECHIM Pitesti, de fapt a OLTCHIM sectia Pitesti, lasand la o parte posibilitatea cuplarii rafinariei la acest proces pe care o consider putin realista la acest moment dar nu in totalitate inlaturata pentru ca s-ar putea sa existe posibilitatea unui investitor care sa fie interesat si de activitati petroliere", a mentionat Ionel Blanculescu.

Acesta a mai spus ca in conditiile aprobarii de CE a exploatarii gazelor de sist estimeaza ca in maxim trei ani OLTCHIM va fi repus in totalitate in functiune cu toate centrele de profit.

Ionel Blanculescu a participat miercuri la o dezbatere pe tema OLTCHIM la sediul CJ Valcea cu sindicalistii de la combinat.

OLTCHIM Ramnicu Valcea este cel mai mare agent economic din judet si unde lucreaza in prezent aproximativ 3200 de salariati. In anul 2012 a fost inchis din cauza datoriilor, repornit in octombrie la 5% capacitate.

Incepand cu luna ianuarie, OLTCHIM se afla in procedura de insolventa. Salariatii au protestat mai multe saptamani nemultumiti de intarzierea platii salariilor si de lipsa de perspectiva cu privire la un plan de salvare a combinatului.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#reorganizare Oltchim Blanculescu, #strategie Oltchim Ionel Blanculescu, #program restructurare Oltchim, #repunere functiune Oltchim , #stiri Oltchim