Grupul SCR si-a retras oferta pentru Oltchim: Revine cu alta strategie

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 16:18
1292 citiri
Grupul SCR si-a retras oferta pentru Oltchim: Revine cu alta strategie

Amanarea privatizarii combinatului Oltchim a dus la schimbarea strategiei de ofertare, motiv pentru care grupul SRC si-a retras oferta si va inainta una noua.

"Decizia de retragere a ofertelor SC Chimcomplex SA si de imbunatatire a celor depuse de SC Aisa Invest SA a venit si pe fondul declaratiilor premierului Romaniei, care este dezinformat cu privire la capacitatea investitionala a ofertantului SC Chimcomplex SA", au declarat reprezentantii grupului SCR, controlat de omul de afaceri Stefan Vuza.

Victor Ponta a apreciat, in cadrul unei conferinte de presa, ca in cadrul procesului de privatizare pentru Oltchim au fost depuse o "oferta exotica" (n.r. cea inaintata de Dan Diaconescu) si una care "trebuie verificata din punct de vedere al potentialului financiar".

"Precizam ca in caietul de sarcini nu este niciun criteriu de precalificare in acest sens, iar daca ar fi fost, competitorii de tip "exotici" nu ar mai fi avut posibilitatea de a se inscrie, insa poate ca s-a dorit acest lucru", spun reprezentantii SCR.

Privatizarea Oltchim Ramnicu Valcea a fost amanata pana in data de 20 septembrie, potrivit lui Remus Vulpescu, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), care a invocat procesele deschise in ultimele zile de Dan Diaconescu, prin care acesta a cerut suspendarea privatizarii Oltchim.

Combinatul a fost inchis in urma cu o luna din cauza ca nu mai are bani pentru achizitia materiei prime si pentru plata salariilor celor 3.300 de angajati.

"Noi suntem intru totul de acord ca ofertantii sa arate public, atat intentiile privind dezvoltarea si investitiile in Combinatul Oltchim, cat si resursele financiare detinute, dar nu suntem de acord cu schimbarea regulilor in timpul privatizarii".

Grupul SCR este sprijinit in acest proiect de alte trei grupuri Industriale cu capital integral romanesc, potrivit oficialilor companiei.

"Credem ca in acest moment, suntem cea mai buna varianta pentru Oltchim, deoarece oferta noastra este construita pe axa pastrarii locurilor de munca si functionarea tuturor sectiilor combinatului la capacitate maxima", au mai spus oficialii companiei.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#privatizare Oltchim oferte, #Victor Ponta declaratii privatizare Oltchim, #Stefan Vuza privatizare Oltchim , #stiri Oltchim