Din nou proteste la Oltchim

Miercuri, 15 Mai 2013, ora 10:38
1178 citiri
Din nou proteste la Oltchim

Peste o suta de salariati de la Oltchim Ramnicu Valcea protesteaza, miercuri dimineata, nemultumiti de disponibilizarile anuntate si de valoarea platilor compensatorii acordate la trimiterea in somaj.

Oamenii s-au adunat in fata pavilionului administrativ al combinatului, unde scandeaza lozinci antiguvernamentale si impotriva administratorului judiciar al Oltchim.

Protestatarii cer ca listele de disponibilizari sa fie refacute, iar procesul de concediere colectiva sa fie realizat in conditiile legii.

Potrivit presedintelui Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, angajatii combinatului considera ca au fost mintiti cu privire la drepturile salariale care se acorda in cazul concedierilor colective.

"Saptamana trecuta, administratorul judiciar al SC Oltchim a anuntat ca urmeaza sa fie disponibilizati 900 de salariati, 600 de la Valcea si 300 de la Pitesti, dar salariatii se tem ca nu vor primi salarii compensatorii si niciun drept prevazut in contractul colectiv de munca.

Din cate am inteles noi dintr-o discutie cu domnul Piperea (n.r. - administratorul judiciar Gheorghe Piperea), oamenii ar urma sa plece acasa doar cu alocatia de somaj si cu acel venit de completare care este de fapt diferenta intre alocatia de somaj si venitul mediu net din economie pe luna ianuarie, dar si acesta impozitat", a spus Diculoiu.

El a adaugat ca protestele angajatilor au fost reluate pe termen nelimitat.

Si in luna aprilie, au mai avut loc proteste la Oltchim Ramnicu Valcea.

Combinatul Oltchim Ramnicu Valcea se afla in insolventa din luna ianuarie a acestui an.

Administratorii judiciari ai Oltchim sunt Rominsolv, o firma a avocatului Gheorghe Piperea, si BDO Business Restructuring, parte a retelei grupului international BDO.

Licitatia pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni la Oltchim a fost castigata anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV. Diaconescu nu a intrat insa in posesia titlurilor pentru ca nu a platit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.

Cum arată prima mașină electrică "chinezească" produsă în Europa. Va concura puternic Dacia Spring VIDEO
Cum arată prima mașină electrică "chinezească" produsă în Europa. Va concura puternic Dacia Spring VIDEO
Producția primei mașini electrice concepute în China și fabricate în Europa a început deja. Leapmotor T03 va intra la producție în masă în luna septembrie și va fi disponibilă și în...
De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
Mai multe țări din Europa de Est au fost afectate vineri, 21 iunie, de o pană de curent importantă, din cauza temperaturilor ridicate. Este vorba despre Muntenegru, Bosnia și cea mai mare...
#proteste Oltchim, #disponibilizari Oltchim, #plati compensatorii Oltchim, #concedieri colective Oltchim , #stiri Oltchim

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Ce simbolizează o sticlă cu apă lăsată pe acoperișul unei mașini. Oportunitatea nebănuită de majoritatea oamenilor
  2. Cele trei modele de autoturisme SUV care trebuie evitate atunci când sunt vândute second hand
  3. Un gigant auto care are fabrică și în România trece la concedieri masive
  4. Prețurile au luat-o razna complet pe litoralul românesc: stațiunea care concurează cu Mamaia, din acest punct de vedere
  5. Un sediu AUR a fost vândut cu o sumă colosală. Mesajul cu maximă vizibilitate care ere afișat ”în vitrină”
  6. Statul care devine patria miliardarilor. Peste 6.700 de bogați ar urma să se mute aici până la sfârșitul acestui an
  7. Familia Becali, gata să dea lovitura. Investiție masivă pregătită în Constanța
  8. Super-afacere pe criză: profit-record făcut de un cunoscut lanț de covrigării
  9. BNR dă unde verde milionarului Dan Ostahie să cumpere o bancă românească. Cum se va numi noua instituție
  10. Firma unei femei de afaceri condamnată într-un dosar al Clanului Sportivilor pune garduri de milioane de euro pe banii unei primării din Capitală