Dezastrul Oltchim in cifre: Pierderi cu 72% mai mari si venituri injumatatite in 2012

Marti, 30 Octombrie 2012, ora 11:24
1321 citiri
Dezastrul Oltchim in cifre: Pierderi cu 72% mai mari si venituri injumatatite in 2012

Pierderile suferite de Oltchim Ramnicu-Valcea au crescut cu 72% in primele noua luni ale anului curent, pana la nivelul de 308,5 milioane lei, iar veniturile companiei au scazut cu 47%, pana la 721,9 milioane lei.

Comparativ, in primele noua luni ale lui 2011, compania a avut venituri totale de 1,36 miliarde lei si pierderi de 179,7 milioane lei, scrie Mediafax.

La finalul lunii septembrie, cheltuielile companiei se situau la 1,03 miliarde lei (232 milioane euro), cu 33% mai reduse comparativ cu intervalul de referinta din anul precedent.

Afacerile Oltchim au cumulat in intervalul ianuarie-septembrie 693,6 milioane lei (156,4 milioane euro), aproape jumatate din rulajul consemnat pentru primele noua luni din 2011, de 1,25 miliarde lei.

La sfarsitul lunii septembrie, Oltchim avea datorii cu scadenta de pana la un an de 1,97 miliarde lei, cu 27,4% mai mari fata de finalul anului 2011. Totodata, datoriile cu perioada mai mare de un an cumulau 677,2 milioane lei, in scadere cu 31,5%.

Platile restante catre furnizori totalizau 1,06 miliarde lei.

Pierderile din activitatea de exploatare au crescut cu 69%, la 207,7 milioane lei, iar pentru activitatea financiara combinatul a inregistrat pierderi de 100,78 milioane lei, cu 12% mai mari.

Productia la combinatul Oltchim a fost reluata, joi, la instalatia de electroliza cu membrana, iar in doua saptamani va fi repusa in functiune si electroliza cu catoni de mercur, potrivit reprezentantilor companiei.

Salariatii combinatului sunt optimisti si spera ca productia va reveni treptat la normal, dar spun ca daca nu se vor asigura banii pentru reluarea activitatii este posibil sa reia protestele.

La finalul lunii septembrie, Oltchim avea 3.330 de salariati, fata de 3.470 de persoane, dupa primele noua luni din 2011.

Incercarea de privatizare a Oltchim a esuat, intrucat Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului de actiuni detinut de stat, nu a adus dovezi ca detine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat sa o plateasca pentru titluri.

Pana la viitoarea tentativa de privatizare, Guvernul a cerut Comisiei Europene avizul pentru ca la Oltchim sa fie acordat un imprumut de pana la zece milioane euro si asteapta raspunsul Executivului comunitar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#pierderi oltchim, #scadere venituri Oltchim, #probleme Oltchim , #stiri Oltchim