Deputat de Valcea: Exista investitori strategici interesati de preluarea Oltchim

Joi, 28 Martie 2013, ora 13:50
1342 citiri
Deputat de Valcea: Exista investitori strategici interesati de preluarea Oltchim

In doua luni combinatul Oltchim va fi privatizat, a declarat, joi, deputatul PNL de Valcea Traian Dobrinescu, el sustinand ca are informatii si cu privire la investitorii strategici interesati de activele combinatului valcean.

"Am avut mai multe discutii cu domnul Vosganian si domnul Chitoiu si pot spune ca la inceputul lunii iunie Oltchim va fi privatizat. El a ramas in continuare interesant pentru mai multe concerne straine si as putea spune ca o companie din Turcia si Tisse sunt principalii investitori care vor sa preia activele de la Ramnicu Valcea.

Mai mult decat atat, noi, grupul parlamentar PNL, vom discuta si despre reluarea procesului de conversie in actiuni a creantelor de la Oltchim dat fiind ca acum exista si precedentul CFR Marfa si Aversa care au trecut prin asemenea procedura", a precizat Dobrinescu.

Liderul de sindicat de la Oltchim, Mihai Diculoiu, s-a referit la conversia creantelor in actiuni spunand ca "putin a fost pentru a nu se face anul trecut".

"Am la mine documentul cu semnaturile din cabinetul Ungureanu necesare procesului de conversie in actiuni a creantei AVAS, singurul memorandum aprobat de Bruxelles. Nu stim de ce nu s-a facut, dar stim ca o singura semnatura lipseste de pe acest document, cea a Ministrului de Justitie din acea perioada", a spus Diculoiu.

Peste 1.000 de salariati ai Combinatului Chimic Oltchim s-au strans, joi dimineata, intr-un miting de amploare in curtea institutiei, protestand fata de restantele salariale din luna decembrie si lipsa perspectivelor cu privire la viitorul celui mai mare agent economic din judetul Valcea.

Salariatii au ocupat din nou, pentru putina vreme, DN 64 Ramnicu Valcea-Slatina. Protestatarii sunt atat angajati ai combinatului de la Valcea, cat si ai combinatului Petrochimie de la Pitesti.

Desi li s-au promis achitarea restantelor salariale, sindicalistii au spus ca nu vor renunta la proteste pana ce nu vor afla pasii concreti pe care Oltchim ii va face in continuare pentru repornirea la 65% capacitate de productie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#investitori strategici Oltchim, #preluare Oltchim, #Traian Dobrinescu Oltchim Valcea , #stiri Oltchim