Dan Diaconescu: Privatizarea Oltchim are pret de pornire 4 milioane de euro

Marti, 18 Septembrie 2012, ora 10:06
1619 citiri
Dan Diaconescu: Privatizarea Oltchim are pret de pornire 4 milioane de euro

Pretul de pornire al licitatiei pentru privatizarea combinatului Oltchim Ramnicu Valcea este de patru milioane de euro, dar rezultatul final poate fi o suma si mai mica, a declarat, luni seara, Dan Diaconescu.

Dan Diaconescu, care este unul dintre ofertantii in cadrul licitatiei pentru privatizarea Oltchim, alaturi de omul de afaceri Stefan Vuzea si de compania germana PCC, a declarat ca licitatia poate fi casigata si daca exista un singur ofertant.

"Licitatia poate sa mearga in jos, se precizeaza in caietele de sarcina. Pentru Oltchimul in sine se cer patru milioane de euro, asta e pretul de pornire. La licitatie poate sa fie doar un singur ofertant, e clar ca se va incerca descalificarea noastra pentru a ramane PCC", a afirmat Diaconescu in cadrul unei emisiuni B1 TV.

Seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, a hotarat amanarea cu trei zile a termenului de deschidere a ofertelor, pana joi la ora 12:30, invocand procesele deschise in ultimele zile de Dan Diaconescu, proprietarul televiziunii OTV, prin care acesta a cerut suspendarea privatizarii Oltchim.

Privatizarea Oltchim, amanata: Se reia greva, iar protestatarii vin la Bucuresti

Combinatul a fost inchis in urma cu o luna din cauza ca nu mai are bani pentru achizitia materiei prime si pentru plata salariilor celor 3.300 de angajati.

Romania trebuie sa informeze reprezentantii Fondului Monetar International cu privire la inceperea negocierilor cu investitorii pana in data de 22 septembrie, a declarat luni Vulpescu.

Guvernul se astepta ca licitatia combinatului Oltchim sa atraga un mare investitor, o companie din Rusia. In piata s-a vehiculat numele companie Gazprom, care nu a participat la licitatie, motivand faptul ca nu a avut timp suficient sa se pregateasca.

"Ne-am dori un mare investitor din Rusia pentru ca este o tara cu foarte multe resurse si cu foarte mari cantitati de combustibili fosili. Este o tara care poate sa furnizeze titei rafinariei Arpechim si altor rafinarii din Romania si aceasta ar ajuta foarte mult Oltchim. Bineinteles ca i-ar ajuta si pe investitori, Romania are capacitatile industriale ncecesare pentru a pune in valoare o asemenea investitie", a declarat luni Vulpescu.

Anul trecut, in luna noiembrie, reprezentantii companiei rusesti TISE, companie de productie si investitii in domeniul energiei, cu capital majoritar de stat, infiintata in 2003, la Moscova, s-au intalnit cu reprezentantii Guvernului roman. In cadrul discutiilor, reprezentantii TISE si-au aratat disponibilitatea de a cumpara combinatul Oltchim si de a continua investitiile, in vederea retehnologizarii.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#Dan Diaconescu privatizare Oltchim, #pret licitatie privatizare Oltchim, #oferte licitatie privatizare Oltchim , #stiri Oltchim