Combinatul Oltchim, pierderi de 52,8 mil. lei in T1

Joi, 06 Mai 2010, ora 13:51
1460 citiri
Combinatul Oltchim, pierderi de 52,8 mil. lei in T1

Combinatul chimic Oltchim din Ramnicu Valcea a avut in primul trimestru al acestui an pierderi de 52,8 milioane lei, de 1,8 ori mai mari fata de pierderile inregistrate in primul trimestru al anului trecut, de 28 milioane lei, potrivit datelor transmise joi Bursei de Valori Bucuresti (BVB), potrivit NewsIn.

De asemenea, compania a acumulat creante de 206,53 milioane lei, cu 9% in scadere fata de creantele pe care le avea de recuperat din perioada similara a anului trecut, de 226,74 milioane lei.

Datoriile Oltchim se ridicau la sfarsitul lunii martie la peste 1,9 miliarde lei, dintre care acelea care trebuie platite intr-o perioada de pana la un an sunt de 1 miliard lei.

In primele trei luni ale anului trecut, datoriile companiei erau de 1,7 miliarde lei.

Altfel, cheltuielile pentru investitii ale companiei ar urma sa atinga in acest an 406,6 milioane lei.

Oltchim din Ramnicu Valcea este cea mai importanta unitate din industria petrochimica din Romania, lider in Europa Centrala si de Est la PVC, soda caustica, polioli si plastifianti.

Societatea are ca actionar majoritar statul roman, prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (54,79%), iar PCC SE Duisburg Deu detine aproape 12,16% din actiuni. Titlurile Oltchim sunt tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti, la categoria I, sub simbolul OLT.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#combinat, #chimic, #oltchim, #pierderi , #stiri Oltchim