Campeanu asigura ca exista bani pentru disponibilizatii de la Oltchim si Posta Romana

Joi, 01 August 2013, ora 09:10
1990 citiri
Campeanu asigura ca exista bani pentru disponibilizatii de la Oltchim si Posta Romana

Ministerul Muncii dispune de fondurile necesare pentru plata salariilor restante si a salariilor compensatorii pentru persoanele care vor fi disponibilizate de la Combinatul Oltchim si de la Compania Nationala Posta Romana, a declarat miercuri, la RTV, ministrul de resort, Mariana Campeanu.

"Din datele pe care le cunosc, de la Combinatul Oltchim vor fi disponibilizate peste 900 de persoane, pentru care se vor plati salariile restante, concediul de odihna si salariile compensatorii. De asemenea, la rectificarea bugetara au fost luate in calcul si cele aproximativ 3.000 de persoane care vor fi disponibilizate de la Compania Nationala Posta Romana", a afirmat ministrul Mariana Campeanu.

Aceasta a precizat, totodata, ca nu are date referitoare la disponibilizarile de personal de la CFR Marfa si CFR Calatori.

"Pana acum, nu e prevazuta nicio disponibilizare la CFR Marfa si CFR Calatori. Pot sa va spun acest lucru pentru ca am semnat chiar eu bugetele de venituri si cheltuieli de la cele doua companii feroviare", a mai spus ministrul Muncii.

Un numar de 3.650 de angajati vor fi disponibilizati din cadrul companiei Posta Romana incepand cu luna septembrie, pe baza unor criterii stabilite de comun acord cu Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania si construite in functie de evaluarea competentei profesionale, abaterilor disciplinare si a optiunii individuale, a anuntat, recent, Compania Nationala Posta Romana.

Pe de alta parte, administratorul special al Oltchim Ramnicu Valcea a anuntat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca activitatea combinatului va fi redusa temporar, incepand din 29 iulie 29 iulie, timp de doua luni, "din motive economice si tehnologice", iar 715 angajati ai societatii vor fi trimisi in somaj cu indemnizatie compensatorie de 80% din salariul de baza.

Combinatul Oltchim Ramnicu Valcea se afla in procedura de insolventa din ianuarie 2013 si era propus pentru a fi privatizat pana in luna iunie a acestui an. In prezent, combinatul functioneaza la 27% capacitate.

Memorandumul cu privire la intrarea in insolventa a SC Oltchim SA a fost aprobat de Guvern in data de 23 ianuarie 2013.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Campeanu disponibilizari companii stat, #salarii compensatorii Oltchim, #salarii compensatorii CFR , #stiri Oltchim