Ariton vrea ajutor de stat pentru CNH Petrosani

Luni, 12 Septembrie 2011, ora 16:04
1490 citiri
Ariton vrea ajutor de stat pentru CNH Petrosani

Ministrul Economiei, Ion Ariton, s-a intalnit luni la Bruxelles cu vicepresedintele Comisiei Europene, comisarul european pentru concurenta, Joaquin Almunia, cu care a discutat despre aprobarea conversiei in actiuni a datoriilor Oltchim catre AVAS si despre aprobarea ajutorului de stat pentru CNH, informeaza NewsIn.

"Ministrul Ion Ariton i-a prezentat comisarului european pasii facuti de Guvern in cazul companiei Oltchim, inclusiv Memorandumul aprobat de Executiv prin care se stabileste calcularea de dobanzi la creanta AVAS, asa cum au solicitat si expertii comunitari, astfel incat procedura sa nu fie de natura acordarii unui ajutor de stat", se arata intr-un comunicat emis luni de minister.
 
Dupa ce Comisia Europeana va transmite decizia sa in legatura cu ajutorul acordat companiei, Guvernul roman va putea finaliza procesul de privatizare a Oltchim intr-un termen cat mai scurt, asa cum a cerut si comisarul Almunia.

In privinta Companiei Nationale a Huilei, ministrul Ion Ariton i-a adresat comisarului european rugamintea de a grabi procedurile tehnice pentru aprobarea acordarii ajutorului de stat pe minerit.

"Am convingerea ca in scurt timp vom putea intra in linie dreapta cu programele pe care ni le-am propus pentru cele doua companii", a precizat ministrul Ion Ariton la finalul intrevederii.

Actionarul majoritar al celor doua societati este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. CNH Petrosani este unul din doi mari producatori de carbune din Romania, iar combinatul chimic Oltchim din Ramnicu Valcea este cea mai importanta unitate din industria petrochimica din Romania, lider in Europa Centrala si de Est la PVC, soda caustica, polioli si plastifianti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#oltchim, #ajutor stat cnh, #avas , #stiri Oltchim