Ariton: Oltchim va fi privatizat in 2012

Vineri, 25 Februarie 2011, ora 16:33
1753 citiri
Ariton: Oltchim va fi privatizat in 2012

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton, a declarat vineri ca este convins ca va gasi parteneri interesati de achizitionarea combinatului chimic Oltchim din Ramnicu Valcea, care astfel in 2012 ar putea fi deja privatizat, conform 

"Am avut intalniri cu domnul Roibu (directorul general al Oltchim, n.r.). Privatizarea Oltchim este in atentia ministerului. Sunt convins ca vom gasi parteneri interesati in acest sens.

In cursul acestui an, vom finaliza pasii pe care OPSPI (Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, n.r.) ii are de urmat. Astfel, in 2012, combinatul Oltchim ar putea fi deja privatizat", a spus Ion Ariton.

Ministrul Economiei, Ion Ariton a participat vineri la inaugurarea lucrarilor de retehnologizare ale Hidrocentralei Lotru-Ciunget (din judetul Valcea), cea mai complexa amenajare hidroenergetica din Romania, investitie de 88 milioane euro.

Contractul a fost finantat prin Banca Mondiala, printr-un credit care a acoperit aproximativ 75% din valoarea lucrarilor, diferenta fiind suportata de Hidroelectrica din surse proprii.

Ministerul Economiei a anuntat marti ca Guvernul Romaniei a demarat procedurile pentru privatizarea combinatului chimic Oltchim SA din Ramnicu Valcea, controlat de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA).

"Guvernul Romaniei a demarat procedurile pentru privatizarea companiei Oltchim SA Ramnicu Valcea.

Conform proiectului de scrisoare de intentie intocmit in urma discutiilor dintre reprezentantii Guvernului Romaniei si reprezentantii misiunii comune a Fondului Monetar International, Bancii Mondiale si Comisiei Europene, urmeaza ca in prima jumatate a anului 2012 sa fie lansata privatizarea societatii comerciale Oltchim SA Ramnicu-Valcea", potrivit comunicatului.

In acest sens, Ministerul Economiei, prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), va proceda, in cursul anului 2011, la achizitia serviciilor de consultanta pentru privatizarea Oltchim, mai informeaza reprezentantii MECMA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ariton, #oltchim, #combinatul chimic oltchim , #stiri Oltchim